, . gada . .


Eiropas Parlamenta vēstnieku skolas atklātā nodarbība ar Daci Melbārdi

28. aprīlī Eiropas Parlamenta vēstnieku skolas ietvaros skolotāja Daina Tauriņa vadīja atklāto nodarbību "Vēlēšanas kā līdzdalības forma". Skolā viesojās Eiropas Parlamenta deputāte Dace Melbārde. Skolēniem bija iespēja uzzināt jaunu informāciju par Eiropas Parlamentu, Eiropas Parlamenta deputāta pienākumiem un Eiropas Parlamenta komisiju darbību. Dace Melbārde atbildēja uz skolēnu jautājumiem, un veidojās ļoti interesanta diskusija.


Mūsu 8.c - otrie labākie vēsturē un sociālajās zinībās

27. aprīlī notika novadu apvienības alternatīvā olimpiāde vēsturē un sociālajās zinībās. 8.c klases komanda, kuras sastāvā bija Kate Bērziņa, Ivo Kokins, Reinis Penka un Kārlis Zeļenkovs, izcīnīja 2. vietu. Paldies komandai un skolotājām Dainai Tauriņai un Rutai Ilgažai!


Digitālā nedēļa 2023

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Latvijas Digitālo prasmju partnerības partneriem jau 14. reizi 2023. gadā no 24. līdz 28. aprīlim organizē Eiropas Digitālo nedēļu Latvijā. Tradicionāli Salaspils novada bibliotēka uz nodarbībām aicina septīto un desmito klašu skolēnus.


7.e klase nodarbībā novada bibliotēkā


10. Jauniešu Saeimā darbojas mūsu Elza

21. aprīlī sanāca 10. Jauniešu Saeima, kurā piedalījās arī mūsu 11.a klases skolniece Elza. Pasākums sākās ar 1. sēdi, kurā jaunieši iepazinās ar dienas kārtību, drošības noteikumiem un Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu. Deputātu saraksts.
Jaunieši jau iepriekš tika sadalīti pa komisijām. Pēc pirmās sēdes darbs turpinājās komisiju ēkās. Elza devās uz Eiropas lietu komisiju, kurā notika sarunas par brīvību un tās robežām. Tad notika 2. sēde, kura ilga 4 stundas, jo jauniešiem ir svarīga viņu brīvība. Pasākums noslēdzās ar apliecinājumu saņemšanu un kūciņu degustēšanu. Pasākums bija interesants un ļoti pārdomāts, un jaunietim dalība Jauniešu Saeimā ir iespēja saistīt savu dzīvi ar politiku.


Ar panākumiem noslēdzies arī starptautiskais matemātikas konkurss "Ķengurs 2023"

Latvijā konkursā piedalījās 17767 skolēni no 2. līdz 12. kl., mūsu skolu pārstāvēja 250 skolēni. Katrs no viņiem noteikti ir ieguvējs, bet skola vēlas pateikt īpašu paldies tiem skolēniem, kas Latvijas mērogā savā klašu grupā ierindojušies godalgotajās vietās. Un tie ir: Uvis Gūtmanis (9.c) - 1. vieta un Faress Tabakhs (6.c) - 3. vieta Latvijā.

Paldies arī pārējiem dalībniekiem par vēlmi pievarēt grūtos uzdevumus un viņu skolotājām par ieguldīto darbu!


Mums ir divi matemātikas valsts olimpiādes laureāti!

Sveicam ar 2. pakāpi valsts matemātikas olimpiādē 9.c klases skolnieku Uvi Gūtmani un atzinību - 10.b klases skolnieku Ivanu Kovšaru! Paldies skolēniem un skolotājai Rutai Ilgažai par ieguldīto darbu!


21. aprīlī visā Latvijā un pie mums!


VAIRĀK


Erudīcijas konkurss "Vai esi gudrākais?" 9. klašu skolēniem

20. aprīlī noslēdzās Salaspils 1. vidusskolas skolēnu padomes rīkotais erudīcijas spēļu cikls "Vai esi gudrākais?". Šoreiz finālā spēkiem mērojās 9. klašu pārstāvji - 10 skolēni no Salaspils pamatskolas un 6 skolēni no mūsu skolas.
1. vietu izcīnīja mūsu Uvis Gūtmanis, 2. un 3. vietu ieguva pamatskolas skolēni - Timurs Ignatovskis un Ivans Aveniņš.
Milzīgs paldies skolēnu padomei par ieguldījumu šajos pasākumos - jautājumu sagatavošanu, speciālo pogu salodēšanu, apskaņošanu, zāles sakārtošanu un diplomu parakstīšanu. Paldies klašu audzinātājiem par klātbūtni, priekšmetu skolotājiem par jautājumiem un žūrijai par atbalstu. Uz tikšanos nākamajā mācību gadā!


Volejbola turnīrs


Citas bildes

18. aprīļa pēcpusdienā skolas sporta zālē valdīja sportiska un azartiska noskaņa, jo savās volejbola prasmēs mērojās 9., 10., 11., 12. klašu un skolotāju komandas.
3. vietu izcīnīja 10. klašu komanda, 2. vietu - 11. klašu komanda, bet godpilno 1. vietu - skolotāju komanda ar Austri Šaicanu, Sandi Rjabinovu, Evitu Šaicani, Ģirtu Griestiņu, Mārtiņu Pēdāju un Annu Romanovu. Paldies visiem, kuri atbalstīja Skolēnu padomes organizēto pasākumu!


Devītklasnieki tiekas ar Aivi Ceriņu

Par radošumu un aktiermeistarību, par atbildību un dzīves izvēlēm, par izaicinājumiem un pieredzi 18. aprīlī skolas multifunkcionālajā zālē ar 9. klašu skolēniem savās pārdomās dalījās dažādu pasākumu organizators, TV24 ētera personība, bet pēc izglītības - būvdarbu vadītājs Aivis Ceriņš. Paldies par pozitīvām emocijām, mācību gada noslēgumam tuvojoties!


Tapis ieraksts animācijas filmai "Zelta ziedi"

2023. gada 15. aprīlī Salaspils 1. vidusskolas vokālā ansambļa “Atvariņi” un folkloras kopas dalībnieki kopā ar skolotājām Aiju Pizāni, Gitu Kalniņu un Daci Liepu devās uz Rīgu, lai studijā “Lauska” pie Kaspara Bārbala ieskaņotu animācijas filmu “Zelta ziedi”. Smiekliem skanot, aizritēja filmas ieskaņošana, jo dalībniekiem bija ne tikai jāiespēlē muzikālais pavadījums un jāiedzied dziesma “Caur sidraba birzi gāju”, ko viņi jau bija labi samācījušies skolā, bet arī improvizējot jāierunā vajadzīgais filmas teksts. Bērniem bija liels pārsteigums, ka skaņu studijā ieraksta vispirms mūziku un tikai tad, kad skaņu celiņš gatavs, klausoties to austiņās, jāiedzied dziesma. Tas bija pavisam savādāk nekā skolā mēģinājumu laikā. Bērni saņēma uzslavu no mūziķa un skaņu režisora Kaspara Bārbala, jo viena dziedātāju grupa savu dziesmas daļu ierakstīja ar pirmo reizi, kas ir ļoti rets gadījums skaņu ieraksta studijā, jo parasti ieraksts tiek veikts vismaz 3 reizes, lai varētu izvēlēties labāko versiju un iedziedāt bez kļūdām.

Salaspils 1.vidusskola kopā ar biedrību “Attīstības un inovācijas mācību centrs”, studiju “Lauksa” un Nacionālo botānisko dārzu 2023. gadā realizē Salaspils kultūras projektu “Zelta ziedi” (kultūras projekts Nr. ADM/1-7.4/22/19).


Atzinība novadu 5.-6. klašu datorikas olimpiādē

Sveicam ar iegūto atzinību 6.b klases skolnieku Dariānu Morkonu un skolotāju Ilzi Čudari!

Paldies par olimpiādes organizēšanu un norises nodrošinājumu tehnoloģiju jomas koordinatorei skolotājai Ievai Hermanei un skolas absolventam - Lundas universitātes matemātikas programmas studentam Artim Vijupam!


Sveicam valodu olimpiāžu laureātus!

Starpnovadu vācu valodas olimpiādē 2. vietu izcīnīja 8.d klases skolniece Žaneta Basule, atzinību - 8.c klases skolnieks Kārlis Zeļenkovs. Viņu skolotāja ir Svetlana Bondarenko.

Angļu valodas olimpiādē 2. vieta ir 8.d klases skolniecei Madarai Grantiņai, skolotāja Ulrika Veismane.

Latviešu valodas olimpiādē esam tikuši pie divām atzinībām - Sandrai Kirilovai (9.c) un Alisei Orinskai (9.d), skolotājas Sanita Ceirule un Anita Voras.

Paldies laureātiem un skolotājām!


Ralfs Atis Terehovs iegūst galveno godalgu karikatūru konkursā

4.b klases skolnieks Ralfs Atis Ķekavas novadpētniecības muzeja organizētajā karikatūru konkursā "Pa-smejies!" ieguva galveno godalgu 1.-4 kl. grupā. Viņam tika pasniegta Edgara Ozoliņa piemiņas balva. Sveicam Ralfu Ati ar kārtējo panākumu zīmēšanas konkursos! VAIRĀK


"RAIBĀS LIELDIENAS"

Skolā notiek radošo aktivitāšu nedēļa 1.-6.kl. Tās laikā top plakāti par Lieldienu vēsturi, ticējumiem un svinēšanu citās valstīs, zīmēti Zaķu portreti un apsveikumu kartiņas, veidotas kompozīcijas gan skolas telpās, gan pagalmā. 3. aprīļa rīts 1. un 2. klašu skolēniem sākās svaigā gaisā ar vingrošanu, dejošanu un sportiskām aktivitātēm "Zaķi lec".


VAIRĀK...
Paldies sporta skolotājiem Austrim, Sandim un Skolēnu padomei par organizēšanu, klašu audzinātājiem un skolēniem par līdzdalību!

Ar 2.b klases skolēniem šogad īpaši sagaidījām Lieldienas. Skolēni aktīvi iesaistījās olu meklēšanā arī angļu valodas klasē, kur ievērojot laika ierobežojumus, skolēni veikli un ar pašu spēkiem atrada noslēptās Lieldienu olas. Sekojot norādījumiem, skolēni apzinīgi un pašu spēkiem radīja košākās un daiļākās dekorācijas, ar kurām rotāt klases telpu un priecēt kā sevi, tā citus. Skolēnu paveikto svinot, dalījāmies kopīgā dziesmā un uzzinājām, kādus gardumus liek galdā Lieldienu svētkos Anglijā. "Tiekamies nākamgad uz kopīgi ceptām Hot Cross Buns!" aicina angļu valodas skolotājas Indra Frišfelde un Amanda Saulīte-Kirilko.

Lai skaistas un priecīgas Lieldienas!


Ar karjeras pasākumiem piepildīta nedēļa 7.-12. klasēm


VAIRĀK...

5. aprīlī 7.-12. klašu korpusā neparasts klusums. Un kā nu ne? Vairums jauniešu skolas solu nomainījuši pret savas nākotnes profesijas tuvāku iepazīšanu, iesaistoties Latvijas Ēnu dienā, kas atzīta kā Junior Achievement karjeras izglītības programmas sastāvdaļa.

6. aprīlī paralēli risinājās divi pasākumi - 9. un 12. klašu skolēnu tikšanās ar skolas absolventiem (15 dažādu studiju programmu pārstāvjiem), kas interesentus iepazīstināja ar savu izvēlēto studiju programmu un apgūstamo profesiju, un 8. klašu un vidusskolēnu mācību uzņēmumu (veselu 28!) tirdziņš, kas kļuva par galveno notikumu. Skolēnu uzņēmumus vērtēja žūrija: Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raivis Anspaks, priekšsēdētāja vietnieks Jānis Turlajs, Salaspils 1. vidusskolas direktore Inese Paidere un skolotāja Evita Pauriņa, piešķirot vairākas nominācijas.
“Labākā SMU pārdošanas komanda” - “SMJ production”,
“Labākais SMU stends” - “STEA” ar tēju piedāvājumu;
“SMU biznesa potenciāls. Ekoprodukts” - “GeoSveces”;
SMU biznesa potenciāls. Inovatīvs produkts” - “Nepludo” ar oriģinālo krūzes turētāju;
“SMU biznesa potenciāls. Unikāls produkts” - “Elite” ar T-kreklu ideju.
Žūrija piešķīra arī divas specbalvas, tās saņēma “Māļuks” un “Soap de Luna”. Par skolēnu paveikto gandarījumu neslēpa uzņēmējdarbības skolotāja Ruta Ilgaža, atzīstot, ka ir labāk, nekā cerēts.
Paldies, skolotāja Ruta, par paveikto ikdienas darbā, kas noslēdzās ar tik lielisku pasākumu!



Talantu šovs sākumskolas klašu skolēniem

Turpinot pirms pandēmijas aizsākto tradīciju, mūzikas skolotāja Gita Kalniņa 27. un 29. martā organizēja divus skaistus koncertus, kur sākumskolas skolēniem bija iespēja parādīt savus īpašos talantus skolas biedriem, skolotājiem un vecākiem.



IESKATAM
Paldies dalībniekiem, organizatoriem un atbalstītājiem par radīto svētku noskaņu!


Sveicam starpnovadu ģeogrāfijas olimpiādes laureātus!

1. vietu un tiesības piedalīties valsts olimpiādē izcīnījis Gusts Matīss Apermanis (12.b), 3. vietu izcīnījuši Uvis Gūtmanis (9.c) un Markuss Dreiks Jansons (11.b), atzinību - Toms Dobriks (11.b). Īpaši priecājamies par Uvi, kurš ļoti veiksmīgi konkurējis ar vidusskolēniem. Paldies laureātiem un viņu skolotājai Brigitai Mežgalei-Turlajai!


Sveicam starpnovadu vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas konkursa "Latvijas Dziesmu svētku 150 toņi un pustoņi" laureātes!

Salaspils, Olaines, Ķekavas un Mārupes novadu apvienībā 2. vietu ir ieguvusi 4.d klases skolniece Arta Krūmiņa, 3. vietā - 4.b klases skolniece Marta Krēsliņa un 1.d klases skolniece Kamēlija Tokareva, bet pie atzinības tikusi 4.b klases skolniece Emīlija Priedeslaipa. Paldies par ieguldīto darbu mūsu meitenēm un skolotājai Intai Veinšteinai!


Erudīcijas konkurss "Vai esi gudrākais?" 8. klašu skolēniem

23. marta pēcpusdienā skolas multifunkcionālajā zālē risinājās fināls erudīcijas konkursam "Vai esi gudrākais?" 8. klašu skolēniem, kurā bija iespēja pārbaudīt un pilnveidot savas zināšanas par vēsturi, mākslu, dabu, zinātni, sportu un citām aktuālām tēmām no mācību satura.
Pārvarot trīs kārtas, pirmajā trijniekā ierindojās 8.c klases skolēni - 1. vieta Katei Bērziņai, 2. vieta Ivo Kokinam, 3. vieta Ritvaram Platpīram.
Paldies skolotājiem par atbalstu jautājumu izveidē, skolēnu padomei par organizāciju un pasākuma vadīšanu. Uz tikšanos aprīlī!


Metodisko ideju birža 2023

Kamēr skolēni bauda pavasara brīvlaiku, skolotāji māca un mācās, kā, izmantojot jaunus rīkus un metodes, mācību procesu padarīt efektīvāku, interesantāku un jēgpilnāku. Par to pārliecinājāmies Salaspils novada pašvaldības organizētajā "Metodisko ideju biržā 2023", kura 15. martā mājvietu rada mūsu skolā, lai kopā pulcinātu Salaspils, Ķekavas, Mārupes un Olaines novada pedagogus. Ikvienam bija iespēja iepazīties ar 46 metodiskajām izstrādnēm. Mūsu vislielākais PALDIES! kolēģēm Inesei Musatovai, Janai Bisterei, Intai Veinšteinai, Annai Romanovai, Laimai Pamiljanei un Egijai Jevdokimovai par izcilo veikumu, ko prezentēt kolēģiem! Vairāk var uzzināt, aplūkojot FOTOGRĀFIJAS.


Sveicam starpnovadu 5.-8. klašu matemātikas olimpiādes 15 laureātus!

Esam patiesi lepni un priecīgi paziņot, ka mums ir tik daudz lielisku matemātiķu. 1. vietu izcīnīja 8.c klases skolniece Anna Katrīna Priževoite, 2. vietā ierindojās Elizabete Lapiņa (7.e), Aleksandrs Tupe (6.c) un Toms Tenteris (5.c), 3. vietā - Mārtiņš Žeibe (8.c), Faress Tabakhs (6.c), Ralfs Leo Vējš (5.e) un Jānis Logins (5.b), atzinība - Ivo Kokinam (8.c), Justam Vidzim (8.c), Laurai Mickānei (7.c), Tīnai Letīcijai Bolei (7.e), Madarai Upeniecei (7.e), Elzai Viļumai (6.c) un Emīlam Liepiņam (5.e). Paldies Jums!
Paldies arī skolotājām Rutai Ilgažai, Dacei Kontrimienei, Vēsmai Saliņai, Baibai Terēzai Petrovai un Nadeždai Pavlovai!


Projekta "Zelta ziedi" animācijas darbnīcu radošā burvība jeb …jautri-skanoši un puķaini-radoši pavadīta svētdiena…

Salaspils Nacionālā botāniskā dārza oranžērijā 2023. gada 12. martā skolēni sapulcējās dabas, animācijas, mūzikas un mākslas darbnīcās. Darbnīcās laiks pagāja nemanot, aizrautīgi kopā darbojoties un ieklausosties gudrībās, ko stāstīja darbnīcu vadītāji – Salaspils 1. vidusskolas animācijas pulciņa un TJN ”Annas 2” skolotāja, režisore-animatore Dace Liepa, studijas “AtomArt” animatore Silva Utāne, biedrības “AIMC” datormāksliniece Maija Marija Ozola, gleznotāja Sandra Sabīne Jaundaldere, NBD Izglītības darba speciāliste Dace Miezīte un Salaspils 1. vidusskolas vokālā ansambļa “Atvariņi” vadītāja Aija Pizāne. Skolēni ieinteresēti uzdeva jautājumus un stāstīja savus novērojumus. Tad bērni, uzzinājuši dabas un animācijas noslēpumus, uzbūra paši ziedu dārzu un čakli ķērās pie darba. Fantazēt, zīmēt, izkrāsot, izgriezt, kustināt un fotografēt – bērniem tā bija kā rotaļa, kurā viss atdzīvojas, un tā nemanot radās pirmās epizodes skolēnu veidotai animācijas filmai “Zelta ziedi”.
Salaspils 1.vidusskola kopā ar biedrību “Attīstības un inovācijas mācību centrs” un Nacionālo botānisko dārzu 2023. gadā realizē Salaspils kultūras projektu “Zelta ziedi” (kultūras projekts Nr. ADM/1-7.4/22/19).

Skatīt FOTOGRĀFIJAS


Uvis godam pārstāv skolu un novadu apvienību Latvijas informātikas olimpiādē

3. martā Bauskā noslēdzās Latvijas informātikas olimpiādes valsts posms, kas ilga 3 dienas. Ar Atzinības rakstu tika novērtēts 9.c klases skolnieka Uvja Gūtmaņa veikums (attēlā). Lepojamies ar Tevi, Uvi, sakām PALDIES Tev un atbalstītājiem, vispirms skolotājai Ievai Hermanei un absolventam Artim Vijupam par ieguldīto darbu, lai šis sasniegums būtu iespējams.


1.-3. klašu dambretes turnīrs

1. martā Salaspils 1. vidusskolā notika 1. - 3. klašu dambretes turnīrs. Tajā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits - 103. Katrā klašu grupa tika apbalvoti labākie spēlētāji starp zēniem un meitenēm atsevišķi. Par dambretes čempioni kļuva 2.a klases skolniece Anastasija Podžuka, nezaudējot nevienu partiju. 1. vietu savās klašu grupās izcīnīja Luīze Keiša, Viesturs Zemdega, Anastasija Podžuka, Reinis Strads, Adrija Putniņa un Rojs Kriķis. 2. vietu izcīnīja Elīza Osīte, Kristaps Trapiņš, Katrīna Janiša, Oskars Ziemelis, Anna Vilcāne un Ernests Ivanovs. 3. vietu izcīnīja Kristīne Sudnika, Ernests Barkāns, Agnese Kopilova, Deniss Puškarjovs, Emīlija Ceļiščeva un Artis Meinerts.
Norisi skatīt Dambretes Attīstības biedrības tīmekļvietnē.


Kad aizritējis vesels gads, ukraiņiem varonīgi cīnoties pret Krievijas iebrucējiem, godinot Ukrainas varoņu piemiņu, solidarizējoties ar Ukrainas tautu un visiem, kas cīnās par mieru un Eiropas vērtībām, 24. februārī plkst. 9:00 Salaspils 1. vidusskolā visās klasēs viena mācību stunda tika veltīta šiem jautājumiem - ar klusuma brīdi, direktores Ineses Paideres uzrunu, mūziku, videofragmentiem, dzīvesgudrām sarunām, praktisku darbošanos...
IESKATAM


Vokālais ansamblis "Atvariņi" konkursā "Balsis 2023"

24.februārī Ķekavas mūzikas skolā notika starpnovadu mazo mūzikas kolektīvu konkurss "Balsis 2023". Mūsu skolas ansamblis ieguva 2. pakāpi. Sveicam! Sakām paldies brašajiem dziedātājiem, viņu vecākiem, ansambļa vadītājai Aijai Pizānei, koncertmeistarei Gitai Kalniņai un kustību horeogrāfei Ingai Grimai.


Skolā viesojas absolvents Eduards Doroņins

24. februārī skolā viesojās mūsu absolvents Eduards Doroņins ar Kati Gulbi, lai informētu par studiju iespējām Latvijas Sporta akadēmijā. Vienkāršs, bet emocionāli sirsnīgs stāsts par programmām, uzņemšanas kārtību un ārpusstudiju aktivitātēm.


Erudīcijas spēles "Vai esi gudrākais?" 7. klašu fināls

22. februāra pēcpusdienā skolas multifunkcionālajā zālē notika Skolēnu padomes organizētās erudīcijas spēles fināls "Vai esi gudrākais?". Tajā varēja piedalīties 7. klašu un audzinātāju izvirzītie pārstāvji no Salaspils pamatskolas un Salaspils 1. vidusskolas. Jautājumi aptvēra gan mācību tēmas, gan sabiedrībā aktuālas norises politikā, kultūrā, zinātnē un sportā.
1. vietu izcīnīja Ieva Logina (7.d), 2. vietu - Daniils Pavlovs (7.e), 3.vietu -Elizabete Lapiņa (7.e).

"Paldies ikvienam, kurš atbalstīja pasākuma saturisko un tehnisko, kā arī organizatorisko norisi!" saka direktores vietniece audzināšanas darbā Inga Vītuma-Brūvere.


Noskaidroti konkursa "Valoda dzīvo, ja Tu tajā runā" uzvarētāji

Dzimtās valodas dienu sagaidot, Latviešu valodas aģentūra apbalvo ikgadējā skolēnu radošo darbu konkursa uzvarētājus. Priecājamies, ka zīmējumu konkursā atzinību ir izcīnījis 4.b klases skolnieks Ralfs Atis Terehovs. Sveicam!


Ralfa Ata konkursa darbs
VAIRĀK informācijas Latviešu valodas aģentūras tīmekļa vietnē.


POP UP izstāde "Eiropas Savienība"

20. februārī mūsu skolā notika Eiropas Kustības Latvijā organizēta nodarbība. Nodarbības ietvaros skolēni (6.-11.klase) veidoja POP UP izstādi "Es esmu Eiropas Savienība" un piedalījās prāta spēlē.
POP UP izstādē skolēni iepriekš sagatavo vai uz vietas izdomā un iesniedz izstādē savu eksponātu, kas atbilst izstādes tēmai. Dalība POP UP izstādē ir mācīšanās, jo skolēni padziļina izpratni, aktualizē savu pieredzi, zināšanas par izstādes tēmu – Eiropas Savienība, kā arī tiek mazināts stereotips, ka izstādes ir garlaicīgas, un skolēni izprot, kā top izstāde.
Prāta spēles ir interaktīva spēle, kurā dalībnieki atbild uz jautājumiem, izvēloties vienu no dotajām atbildēm. Projektā iekļauto prāta spēļu jautājumi bija saistīti ar Eiropas Savienību, demokrātiju, pilsonisko līdzdalību.
UZZINI VAIRĀK!


Starpnovadu skatuves runas konkursā svešvalodās mums 2 laureāti

Sveicam Žanetu Basuli (8.d) ar izcīnīto 2. vietu un Kārli Zeļenkovu (8.c) ar 3. vietu! Abi pārstāvēja mūsu skolu vācu valodas skatē. Paldies uzvarētājiem un viņu skolotājai Svetlanai Bondarenko!


Mūsu divpadsmito Žetonvakarā


12.a klase ar audzinātāju Natāliju Novicku un direktori Inesi Paideri


12.b klase ar audzinātāju Annu Romanovu un direktori Inesi Paideri

17. februāra vakarā uz Žetonu vakaru pulcējās 12.a un 12.b klases skolēni, vecāki un skolas darbinieki. Vakars iesākās ar muzikālu pārsteigumu mūsu mūzikas skolotāja Kārļa Bramaņa un Liepājas simfoniskā orķestra arfistes Elizabetes Lāces izpildījumā. Tam sekoja direktores Ineses Paideres apsveikums 12.kl. skolēniem, vecākiem un darbiniekiem un Salaspils novada domes priekšsēdētāja Raivja Anspaka uzruna. Un tad - galvenais notikums: Salaspils 1. vidusskolas piederības zīmes - žetona saņemšana. 12.a klase priekšnesumā ceļoja laikā - no bērnudārznieka gaitām pagātnē līdz sapņu piepildījumam nākotnē. 12.b klases skolēni bija sagatavojuši videofilmiņas, kurās paši bija gan aktieri, gan režisori, par interesantākajām norisēm dažādu mācību priekšmetu stundās.
Vairāk FOTOGRĀFIJĀS.


Direktores vietniece Annija Bergmane saņem IZM Pateicības rakstu

17. februārī Salaspils novada domes Izglītības daļas metodiķe Līga Buceniece un domes deputāte Vera Kalniņa pasniedza Annijai Bergmanei Izglītības un zinātnes ministrijas Pateicības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu sekmīgā kompetenču pieejā balstītā izglītības satura un mācīšanas pieejas īstenošanā. Izskanēja neskaitāmi pateicības vārdi par atbalstu vajadzīgajā brīdī, par iedvesmošanu jaunām idejām, labestību un sirsnīgo smaidu arī no kolēģiem. Lai ļoti veiksmīgas mūsu Annijai turpmākās darba gaitas!


Mazās "Lakstīgalas" jaunrades pasākumā "Skaņu mežs"

16.februārī Babītes vidusskola sadarbībā ar Mārupes novada Izglītības pārvaldi organizēja starpnovadu kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā mācību jomas jaunrades pasākumu "Skaņu mežs". Pasākuma mērķis bija veicināt izglītojamo kolektīvu radošumu, novērtēt jaunrades darbus mūzikas un teātra mākslā, kā arī veicināt starpnovadu mūzikas pedagogu pieredzes apmaiņu. Piedalījās radošās komandas no Babītes vidusskolas, Mārupes Valsts ģimnāzijas, Baldones vidusskolas, privātās pamatskolas “Gaismas tilts 97”, Salaspils 1.vidusskolas, Salas sākumskolas. No mūsu skolas piedalījās 3.kl. "Lakstīgalu" bērni - Marta Jaranova, Rojs Kriķis, Krišjānis Bergs, Dārta Vāverāne, Anastasija Gapejenko kopā ar skolotāju Aiju Pizāni. Mazās "Lakstīgalas" ieguva nomināciju "Nopietnākā komanda".


11.b klase tiekas ar ASV jūras kājiniekiem

Pirmdien, 13. februārī, 11.b klases skolēniem programmas “Meet America” ietvaros bija iespēja satikt ASV jūras kājiniekus, kuri šobrīd Latvijā veic savus militāros pienākumus.
Jūras kājinieki iepazīstināja skolēnus ar militārās jomas sniegtajām iespējām un karjeras izaugsmi, taču lielāko tikšanās daļu aizņēma dialogs starp mūsu jauniešiem un viesiem, kura laikā jaunieši ieguva atbildes uz saviem jautājumiem par dzīvi ASV un ASV armiju, par pielāgošanos dzīvei Latvijā, par jūras kājinieku mācību un karjeras iespējām jaunībā, savukārt viesi ar jauniešiem apsprieda latviešu īpašības un īpatnības.
Paldies ASV vēstniecībai Latvijā par šo iespēju!
Ar jauniešiem kopā bija direktores vietniece Annija Bergmane


Sveicam Uvi Gūtmani ar vēl vienu uzvaru!

Fizikas olimpiādē novadu posmā Uvim Gūtmanim (9.c) atkal 1. vieta un, protams, uzaicinājums uz valsts olimpiādi. Sveicam, lepojamies, mūsu PALDIES Tev un skolotājai Ivetai Beļskai.


Sveicam 9. - 12. klašu matemātikas starpnovadu olimpiāžu laureātus!

Sveicam ar izcīnīto 1. vietu un uzaicinājumu uz valsts kārtu Ivanu Kovšaru (10.b) un Uvi Gūtmani (9.c), ar 2. vietu - Emīliju Ausmu Širaku (9.c), ar 3. vietu - Ralfu Bartušauski (9.b) un atzinību - Emīlu Juri Gelašu (11.b), Edvardu Krasno (9.c) un Olafu Priževoitu (9.c)!

Pateicoties absolventa Arta Vijupa lieliskajiem startiem iepriekšējos gados, mūsu skolai bija iespēja uz valsts olimpiādi sūtīt vēl 3 skolēnus. Un tie būs šīs olimpiādes laureāti - Emīlija Ausma, Ralfs un Emīls Juris. Kopā valsts olimpiādē mūsu skolu pārstāvēs 5 skolēni. Turēsim īkšķus par viņiem!

Paldies matemātikas skolotājām Rutai Ilgažai, Dacei Kontrimienei un Aigai Priedniecei!


Skolas folkloras kopa "Daugaviņa" Meteņos

Pirmdien, 6.februārī, Salaspils Sociālajā centrā notika Meteņdiena, lai pavadītu ziemu un svinētu pavasara gaidīšanas svētkus. Meteņdiena ir pēdējais laiks, kad maskojas un aktīvi darbojas, tāpēc kā ķektanieki turp ciemos devās arī Salaspils 1. vidusskolas folkloras kopa "Daugaviņa", skolotāja Gita Kalniņa un "Novada vēstures" pulciņa dalībnieki ar skolotāju Daci Kozlovsku, lai kopā ar sanākušajiem pilsētas ļaudīm svinētu šos svētkus, dziedot dziesmas, ejot jautrās rotaļās, tādā veidā ienesot telpā prieku, veiksmi, veselību, pārticību, auglību un svētību. "Mums tas izdevās godam un lustīgi!" atzīst skolotāja Gita Kalniņa.


Mācību staciju nedēļa 1. klasēs no 30. janvāra līdz 3. februārim

Mēs visi zinām, cik mūsdienu pasaules un nākotnes kontekstā ir svarīgi prast sadarboties un pašvadīti organizēt savu darbu. Kurš gan teica, ka 1. klašu skolēni vēl ir maziņi? Tev ir lieliska iespēja ieskatīties, kā mūsu jaunākie skolas skolēni prasmīgi darbojas grupās, organizē savu darbu, analizē, spriež, secina un aktīvi izzina dažādus mācību satura jautājumus. Izklausās neticami? Noskaties video!

Visas nedēļas garumā skolēni darbojās pāros/grupās. Katrā mācību priekšmetā skolotāji bija sagatavojuši dažādu izziņas līmeņu uzdevumus, aktivitātes, kas ļāva skolēniem demonstrēt savas zināšanas un prasmes. Aktīvā mācīšanās skolēnos raisīja interesi, motivāciju un vēlmi iesaistīties mācību procesā.

"Paldies skolotājiem par ieguldīto darbu! Paldies arī mūsu 1. klašu skolēniem! Viņi bieži mēdz dažādos veidos mums pieaugušajiem “atgādināt” svarīgas lietas. Vai Tu arī to pamani?"- tā direktores vietniece mācību darbā 1.-3.kl. Ramina Skuja.

Arī pirmās klases skolēns prot sadarboties un pašvadīti organizēt savu darbu. Mācību staciju nedēļā no 30. janvāra līdz 3. februārim skolēni attīstīja savu prasmi analizēt, pielāgoties, kritiski domāt, darboties grupās un aktīvi piedalīties dažādu mācību priekšmetu uzdevumos. Mūsu jaunākie skolēni prasmīgi tika galā ar uzdevumiem, demonstrējot savas zināšanas, vēlmi un motivāciju piedalīties, kā arī no sirds izbaudīja mācību satura organizēšanu neordinārā formātā. "Mācību stacijām būs būt – tiekamies nākamajā pieturā!" pārliecinātas angļu valodas skolotājas Indra Frišfelde un Amanda Saulīte-Kirilko.


Sveicam ķīmijas un informātikas starpnovadu olimpiāžu laureātus!

9.c klases skolnieks Uvis Gūtmanis izcīnījis 1. vietu un uzaicinājumu uz valsts kārtu gan ķīmijas, gan informātikas olimpiādē. Lepojamies ar Taviem sasniegumiem, Uvi!

Atzinība informātikas olimpiādē godam nopelnīta 11.b klases skolniekam Emīlam Jurim Gelašam. Sveicam!

Paldies skolotājām Solvitai Bendrātei un Ievai Hermanei!


Skatuves runas konkurss svešvalodās

31. janvārī Salaspils pamatskolā norisinājās skatuves runas konkursa svešvalodās 2.kārta, kur par iespēju piedalīties starpnovadu konkursā cīnījās 29 skolēni. Žūrijas priekšā stājās skolēni no 6.-8.klasei.
Lepojamies ar katru mūsu skolas skolēnu, kurš bija drosmīgs, lai stātos žūrijas priekšā ar dzejas priekšnesumu angļu, krievu vai vācu valodā. Apsveicam 1.vietas ieguvējus: Esteri Fevraļevu (angļu valodā), Edvartu Slūku (krievu valodā), Kārli Zeļenkovu un Kristu Jeroščevu (vācu valodā); 2.vietu ieguva Žaneta Basule (vācu valodā) un trešās vietas ieguvēju Gerhardu Bērziņu (vācu valodā). Lielu paldies sakām visiem par dalību, žūrijas darbs tiešām nebija viegls!
Uz konkursa nākamo kārtu 15.februārī dosies pirmo un otro vietu ieguvēji! Vēlam veiksmi!

Informāciju sagatavoja svešvalodu jomas koordinatore Egija Jevdokimova


"Multimetode" nodarbība - kas tas ir?

Pie mums skolā ciemojās zinību centra "Multimetode" komanda un novadīja Menar mentālās aritmētikas nodarbību bērniem.
Zinību centrs “Multimetode” ir vadošais zinību centrs Latvijā, kurš piedāvā divas starptautiski atzītas un Latvijā licencētas interešu izglītības programmas. Programmu mērķis ir attīstīt bērna loģisko un radošo domāšanu, kā rezultātā trenēt bērna atmiņu un koncentrēšanās spējas.
MENAR palīdz bērnam ne vien uzlabot matemātiskās spējas, bet arī attīstīta radošo domāšanu, veicinot komunikācijas spējas un uzlabojot sekmes dažādos mācību priekšmetos.
Sākot ar 31. janvāri mūsu skolas 1.-6. klašu skolēniem tiek piedāvāta iespēja apgūt Menar mentālās aritmētikas programmu.
Nodarbības notiek 2 reizes nedēļā, nelielās grupiņās.
Vairāk par nodarbībām uzzini multimetode.lv un noskatoties video:


31. janvāris - Strasbūra

31. janvārī Strasbūrā Euroscola ietvaros mūsu skolas Eiropas Parlamenta vēstnieces Elza (11.a) un Karolīna (11.b) piedalījās diskusijā "Plašsaziņas līdzekļi un demokrātija: ES pasākumi dezinformācijas apkarošanai".

"Tikko beidzās pasākums. Mums ļoti patika, tiešām lieliska pieredze," raksta meitenes skolotājai Dainai Tauriņai.


Konkurss Bebr[a]s 2022 noslēdzies

28. janvāra pusdienlaikā ar 2. kārtu noslēdzās starptautiskais loģiskās un algoritmiskās domāšanas konkurss Bebr[a]s. Ļoti veiksmīgs tas izrādījās mūsu 9.c klases skolniecei Evelīnai Zvaigznei, kura 9. - 10. klašu konkurencē ieguva augsto 2. vietu. Lepojamies ar Tevi, Evelīna, apsveicam un vēlam panākumus arī turpmākajos konkursos!


27.janvārī kultūras namā "Rīgava" norisinājās sākumskolas popielas konkurss "Zvaigžņu klase", kur par ceļojošo kausu, titulu "zvaigžņu klase", kā arī daudzām citām vērtīgām balvām cīnījās 15 klases.
Katra 1., 2. un 3. klase sagatavoja priekšnesumu kādas populāras dziesmas atveidojumam - žūrijai prezentējot savu aktiermeistarību, radošumu un saliedētību.
Atbildība, cieņa un piederība – šīs skolas vērtības katrs skolēns izjuta pasākuma laikā ne tikai piedaloties priekšnesumos, bet arī vērojot un atbalstot citu klašu skolēnus.
Konkursa dalībniekus vēroja, vērtēja un atzinīgi slavēja žūrija – Inese Paidere, Aija Pizāne, Signija Taraņenko, Mārtiņš Pēdājs, Dace Mihailova.
Mūzikas ritmā un dejas solī līdzi griezās arī pasākuma vadītājas – Ramina Skuja un Kristiāna Reinholce.
Izskanot visiem priekšnesumiem, katra klase ieguva vienu no nominācijām – modernākā, drosmīgākā, draudzīgākā, atraktīvākā klase, kā arī galveno titulu "Zvaigžņu klase".

Paldies katrai klasei un klašu audzinātājiem par iesaisti un dalību konkursā! Jūs visi esat fantastiski, talantīgi un radoši.

Paldies arī pasākuma atbalstītājiem, bez kuriem pasākums noteikti neizdotos tik vērienīgs - @pophouse, @burgers66, @zoorezidence, @ jumpspace, @ecobaltiavide, @ziedusala, Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandierim pulkvedim Kasparam Pudānam, ZS 19.kaujas nodrošinājuma bataljona komandierim majoram Uldim Dadžānam, ZS 19.kaujas nodrošinājuma bataljona operatīvas daļas priekšniekam majoram Aleksandram Selezenam! Liels paldies uzņēmumam DG Baltic un personīgi Ingai Zīlei! Paldies arī Selezenu, Mihaļčuku ģimenei, kā arī skolas padomei par atbalstu pasākuma tapšanā!

Par pasākuma telpām un tehnisko nodrošinājumu paldies vārdi kultūras namam "Rīgava", personīgi Sintijai Lasmanei un Kasparam Ruciņam!

Ieskatam video:


4.e klase iepazīst ērģeles un klausās ērģeļmūziku

Piektdien, 27.janvārī, 4.e klase mūzikas stundas laikā devās mācību ekskursijā uz Salaspils Romas katoļu baznīcu, lai iepazītu tuvāk mūzikas instrumentu - ērģeles, lai dzirdētu, kā tās skan un redzētu, kā tās tiek spēlētas ērģelnieka Ingusa Kokina izpildījumā.

Ienākot baznīcā, mūs sagaidīja un uzrunāja prāvests Ilmārs Tolstovs, tad klausījāmies no zāles ērģeļu mūzikā, kas telpu piepildīja ar krāšņām, tembrāli bagātām, no maigām līdz pat dobjām, skaļām un grandiozām stubuļu skaņām, kas skanēja tā, kā būtu spēlējis viens liels varens orķestris. Pēc tam mums bija iespēja uzkāpt balkonā, kur varēja redzēt un izpētīt pašu insturmentu, jo, kā teica Gustavs Brics: "Šī ir ekskursija, kur bērni var redzēt ērģeles tuvumā - to nevar izdarīt jebkur un jebkad." Pašā noslēgumā mēs kā koris nodziedājām FK.Grūbera, J.Mora dziesmu "Klusa nakts, svēta nakts" ērģeļmūizkas pavadījumā.

"Liels paldies prāvestam Ilmāram Tolstovam, ērģelniekam Ingusam Kokinam, skolēnu vecākiem un Gustava Briča māmiņai par atbalstu un sadarbību!" saka klases audzinātāja Gita Kalniņa.


Sveicam valsts atklātās matemātikas olimpiādes laureātus!

Valsts atklātā matemātikas olimpiāde notika 2022. gada 9. novembrī. Beidzot sagaidījām rezultātus un varam lepoties ar labiem panākumiem:
1.vieta - Aleksandrs Tupe (6.c kl.);
2.vieta - Martins Aripovs (5.b kl.), Jānis Logins (5.b kl.), Laura Mickāne (7.c kl.);
3.vieta - Ivo Kokins (8.c kl.), Ralfs Leo Vējš (5.e kl);
atzinība - Pauls Brants (5.a kl), Edvards Kristiāns Kozlovs (6.e kl), Elizabete Lasmane (6.c kl.); Tomass Sperga (6.e kl), Ivans Kovšars (10.b kl.).
Paldies skolotājām Vēsmai Saliņai, Ievai Pudžai, Nadeždai Pavlovai, Dacei Kontrimienei un Rutai Ilgažai par skolēnu iedvesmošanu un sagatavošanu olimpiādei!


Sveicam starpnovadu vēstures olimpiādes laureātus!

Vēstures olimpiādē 1. vietu un uzaicinājumu uz valsts olimpiādi izcīnīja 9.d klases skolniece Alise Orinska, 2. vieta 12.a klases skolniekam Emīlam Zorģim, 3. vieta - 10.b klases skolniekam Oskaram Plotniekam un 9.c klases skolniekam Kristoferam Asarim, atzinība - 11.b klases skolniekam Markusam Dreikam Jansonam.
Paldies uzvarētājiem un skolotājām Annijai Bergmanei, Ingai Vītumai-Brūverei un Dainai Tauriņai!


Sveicam starpnovadu bioloģijas olimpiādes laureātus!

Bioloģijas olimpiādē 3. vietu izcīnīja 9.c kl. skolnieks Uvis Gūtmanis, atzinību - 9.c kl. skolēni Sandra Kirilova un Kristofers Asaris. Par sekmīgo dalību PALDIES skolēniem un skolotājai Annai Romanovai!


Priecīgus Ziemassvētkus ar videosveicienu vēl vokālā ansambļa "Atvariņi" dziedātāji un zīmējumu veidotāji no Mūzikas un mākslas skolas


Semestra noslēguma pasākums skolotājiem

23. decembra pēcpusdienā skolēnu padome skolotājiem organizēja pasākumu, kurā vajadzēja izpildīt dažādus uzdevumus astoņās stacijās. Pasākumu atklāja skolotājas Lāsmas Streiķes dziedātāji, kam pievienojās skolotāju ansamblis. Direktore Inese Paidere teica PALDIES ikvienam, jo skolotāja paveikto darbu raksturo ne tikai sasniegumi, kas ierakstīti mājas lapā, bet katra ikdienas darbs, kas bērnam nodrošinājis kaut nelielu, bet izaugsmi. Siltus pateicības vārdus skolotāji saņēma arī no skolas padomes priekšsēdētājas Tatjanas Hrističas. Paldies skolēnu padomei par radīto iespēju no ikdienas darba pārslēgties uz brīvdienu režīmu! Paldies dziedātājiem par noskaņu! Par sarūpēto cienastu mūsu PALDIES ēdnīcas vadītājam Naurim Galejam!
VAIRĀK


"Ledus sirds" 7.-12. klašu interpretācijā

Pirmās desmit minūtes skatījāmies filmu, tad sekoja klašu PRIEKŠNESUMI, kuros visdažādākajos veidos tika atklāts filmas sižets. Paldies skolēniem un klašu audzinātājiem par ieguldīto darbu!


Ziemassvētku koncerts

20. decembra pēcpusdienā skolas interešu izglītības pulciņi Ziemassvētku koncertā priecēja skolotājus, vecākus un skolēnus.

Ziemassvētku noskaņu radīja dziedošie kolektīvi - sākumskolas kori Lauras Zarovskas un Aijas Pizānes vadībā, vokālais ansamblis "Atvariņi" (Aija Pizāne), Gitas Kalniņas folkloras kopa "Daugaviņa", skolotāju ansamblis un soliste Ance Bērziņa. Pēc ilgāka pārtraukuma savu sniegumu rādīja skolotājas Anitas Ozoliņas vadītais deju kolektīvs "Dzīpariņš", āķīgus jautājumus par skolu un ap to skolotājiem bija sagatavojuši Daces Kozlovskas novadpētnieki. Par radīto svētku noskaņu pateicamies visiem dalībniekiem, vadītājiem, kā arī organizatorei Ingai Vītumai-Brūverei.
SKATĪT


Hakatons "Skolatons 2022" ir noslēdzies

21. decembrī sešas 7.-11.kl. skolēnu komandas žūrijai prezentēja savu izvēlēto problēmu un tās iespējamo risinājumu. Komandas bija nopietni pastrādājušas, rūpīgi pārdomājušas savu uzstāšanos, un klausītājiem gribējās, lai uzvarētājs ir katrs, bet tāds būt var tikai viens; šoreiz - 11.b klases komanda "Iemetiens", kas piedāvāja risinājumus problēmai "Skolēnu attieksme pret skolas īpašumu, kulturāla attieksme pret vidi, kurā mēs dzīvojam". 2. vietu žūrija piešķīra 7.e klases komandai "Mobilija" par problēmas "Kā apturēt telefonu lietošanu stundās un starpbrīžos" risinājumu, bet 3. vietā ierindojās 8.e klases komanda "MVeS" ar problēmas "Papīra patēriņa samazināšana" risinājumu. Milzīgs paldies visām komandām, mentoriem, ekspertiem, žūrijai, īpaši, organizatoriem Ievai Hermanei un Kristeram Mārtiņam Gelašam, kas nodrošināja hakatona norisi.


2022. gada hakatona uzvarētāji - komanda "Iemetiens" (11.b)
SKATĪT vairāk.


Skolēnu mācību uzņēmumu Ziemassvētku tirdziņš

20. decembrī skolēnu mācību uzņēmumu tirdziņā bez steigas un drūzmēšanās bija iespēja iegādāties skaistas un noderīgas dāvaniņas, arī Ziemassvētkiem. Paldies jaunajiem uzņēmējiem un viņu iedvesmotājai skolotājai Rutai Ilgažai!


Hakatons "Skolatons 2022" ir sācies

19. decembrī plkst. 15:30 tika atklāts hakatons, kurā 8 komandas divu dienu laikā centīsies izstrādāt labākos risinājumus skolā aktuālām problēmām. Hakatonu vada skolotājs Kristers Mārtiņš Gelašs, skolēnu komandām palīdzēs mentori Annija Bergmane, Inga Vītuma-Brūvere, Solvita Šņore, Ruta Ilgaža, atbalstu sniegs ekspertu komanda: Annija Bergmane, Inga Vītuma-Brūvere, Solvita Šņore, Ramina Skuja, Anna Romanova, Vera Kalniņa (Salaspils novada domes deputāte) un Liene Valdmane (Eiropas Kustības Latvijā ģenerālsekretāre).

Ar nepacietību gaidīsim 21. decembri, lai skatītu un vērtētu komandu paveikto un noskaidrotu uzvarētājus.

Neliels IESKATS norisē.


Sveicam vizuāli plastiskās mākslas alternatīvās olimpiādes “Lec, Saulīte” laureātes!

Starpnovadu olimpiādē 1. vietu 7.-9.kl. grupā izcīnīja 7.d klases skolniece Līva Amberga, 2. vietā 4.-6.kl. grupā ierindojās 5.b klases skolniece Agnese Smirnova. Paldies uzvarētājām un skolotājām Intai Veinšteinai un Aijai Belijai!


Akcija "Palīdzam Ukrainai!" 9.d klasē

Laikā, kad gatavojamies skaistākajiem gada svētkiem, mēs arī jūtam līdzi cilvēkiem, kam šie svētki nozagti. No 5. līdz 16. decembrim 9.d klasē bija akcija “Palīdzam Ukrainai!”. Tajā iesaistījās skolēni un vecāki, arī daži Salaspils pensionāri.

17. decembrī Līgas tētis uz Rīgu aizveda mūsu ziedojumu 5 lielajos maisos. "Esam priecīgi un gandarīti, ka kaut nedaudz palīdzējām drausmīgās nelaimes skartajiem," pauž klases audzinātāja Anita Voras.


Ralfam Atim vēl viens sasniegums - uzvara Tulkot.lv zīmējumu konkursā

Konkursa organizatoru vēstulē teikts: "Ziemassvētku kartīšu zīmējumu konkurss ir noslēdzies. Vēlamies teikt mīļu paldies ikvienam bērnam, kas piedalījās konkursā! Jūsu zīmējumi ir neatkārtojami un tik burvīgi! Paldies par Jūsu radošumu un izdomu vārdu salikumam “Ziemas Prieks!” Mums bija patiess prieks pētīt katru no iesniegtajiem zīmējumiem, tur attēlotos tēlus un sīkākās detaļas. Sakām paldies arī ikvienam vecākam, skolotājam vai audzinātājai, kas rosināja bērnus piedalīties konkursā un iesniedza bērnu darbus. Par šo drosmi un uzdrīkstēšanos jūs ikviens jau esat uzvarētājs. Tomēr konkurss paliek konkurss, un Tulkot.lv komandai bija jāizvēlas viens uzvarētājs. Jāsaka gan godīgi, ka tas ir pats grūtākais darbiņš tieši šī konkursa ietvaros, jo diskusijas Tulkot.lv komandā mums bija gana ilgas, spraigas un argumentētas, bet kopā esam izvēlējušies uzvarētāju.

Šogad Tulkot.lv Ziemassvētku kartītes rotās Ralfa Ata Terehova (10 gadi, publicēja Anita Terehova) zīmējums. Apsveicam!"
Apsveikumam pievienojas arī skolas kolektīvs.


Ralfam Atim 2. vieta konkursā "Eiropas Savienības ieguldījums Tavā drošībā"

2. decembrī tika apbalvoti bērnu zīmējumu konkursa “Eiropas Savienības ieguldījums Tavā drošībā” labāko darbu autori, kur bērni tika aicināti vizuāli attēlot, ko viņiem nozīmē vārds “drošība”, cik droši viņi jūtas apkārtējā vidē, ko domā par drošību savā valstī, Eiropā un pasaulē. Balvas labāko darbu autoriem pasniedza Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs. Iekšlietu ministrija teica lielu paldies bērniem, to vecākiem un skolotājiem par interesi un tik daudz iesūtītajiem skaistajiem darbiem. 1.-4. klašu vecuma grupā 2. vietu ieguva 4.b klases skolēns Ralfs Atis Terehovs. Darba nosaukums "Par drošiem lidojumiem". Priecājamies un sveicam!


Absolvents Artis Vijups tiekas ar izlaiduma klašu skolēniem

15. decembrī mūsu skolas absolvents Artis Vijups (daudzu (~50) starpnovadu, valsts un starptautisko olimpiāžu un konkursu laureāts) tikās ar 9.c un 12.b klases skolēniem. Tagad Artis ir Lundas (atrodas Zviedrijas dienvidos) universitātes matemātikas programmas students. Viņš pastāstīja par studiju iespējām Zviedrijā, par studiju procesu, par to, kā ir dzīvot patstāvīgi, kad par visu jādomā pašam.

Uz nedēļu atlidojis uz Latviju, Artis atnāca uz savu skolu, lai paustu devītklasniekiem, ka Salaspils 1. vidusskola ir labākā vieta, kur iegūt vidusskolas izglītību, piedalīties olimpiādēs, tikt pamanītam un ievērotam. Paldies, Arti, par tik pozitīvu novērtējumu skolas darbam!


"Ventspils IT izaicinājums 2022" noslēdzies


7.-9. klašu grupā uzvarētāji ir mūsu 9.c klases komanda "Vaļera". Lepojamies ar Jums!


Ziemassvētki ir brīnumu un dāvanu laiks, arī īstā brīdī pateikts labs vārds vai PALDIES. Varbūt arī Tev ir ko teikt?


EP vēstnieki tiekas ar 14. Saeimas deputātu Raimondu Čudaru

2. decembra pēcpusdienā skolas Eiropas Parlamenta vēstnieki tikās ar bijušo Salaspils novada domes priekšsēdētāju, tagad 14. Saeimas deputātu no Jaunās Vienotības, Raimondu Čudaru. Tikšanās noritēja neformālā gaisotnē. Tās laikā dalībnieki gan diskutēja, gan jautāja par aktuālām tēmām - Saeimas deputāta pienākumi, obligātais militārais dienests u.c.


Ir sācies Adventa - Ziemassvētku gaidīšanas laiks

Adventa vainaga tradīcija ir radusies 16. gs. Vācijā, taču pašreizējo izskatu ieguva daudz vēlāk. Tiek uzskatīts, ka vainagu pašreizējā veidolā radīja luterāņu mācītājs Johans Heinrihs Viherns. 1839. gadā, strādājot nabadzīgo rajonā, viņš redzēja, cik bērni nepacietīgi gaida Ziemassvētkus. Lai ļautu viņiem vieglāk izturēt gaidīšanu, viņš izveidoja lielu koka apli, kurā ievietoja daudz mazas sarkanas svecītes un četras lielas baltas sveces. Katru dienu tika aizdedzināta viena sarkanā svecīte, bet katru svētdienu iededzināja vienu balto sveci (pirmajā adventes svētdienā vienu, otrajā divas utt.).

Salaspils 1. vidusskolā pirmo Adventes svecīti aizdedzinājām, klātesot Salaspils katoļu baznīcas priesterim Ilmāram Tolstovam.


VAIRĀK


Laipni lūgti mūsu skolas eko zoodārzā!

25. novembra pēcpusdienā Ceru ielas korpusa 2. stāvā EKO pulciņa dalībnieki atklāja zoodārzu, kurā tagad apskatāmi dažādi dzīvnieki. Tie nav parasti dzīvnieki, bet eksponāti, kas tapuši no otrreizējām izejvielām, tomēr ir tādā izmērā kā dabā.

Pēc nedēļas zoodārzs ar visiem iemītniekiem pārcelsies uz Lauku ielas korpusu.


EKO skolas dalībnieces nupat atvērtajā zoodārzā
Apskati VAIRĀK, bet labāk - apmeklē!


4.e klase "Ciemos pie pasaciņas"

4.e klase sniegotajā ziemas dienā, priežu ieskautajā “Raiņa un Aspazijas vasarnīcā”, dzejnieku iecienītajā vasaras atpūtas vietā, Jūrmalā, piedzīvoja brīnišķīgus mirkļus, piedaloties muzikāli radošā, teatrālā, izzinoši interaktīvā nodarbībā “Ciemos pie pasaciņas”.

Vispirms apskatījām Aspazijas muzeju Majoros, tad devāmies pa skaisto Jūrmalas Jomas ielu līdz “Raiņa un Aspazijas vasarnīcai”, kur mūs jau gaidīja brīnišķīgas nodarbību vadītājas. Vispirms skolēni uzzināja par muzeju, rakstniekiem, tad viņi tika aicināti apskatīt muzeja ekspozīcijas un izpētīt memoriālās telpas ar uzdevumu sameklēt bildēs redzamos atribūtus. Turpinājumā sekoja radošā darbošanās. Izmantojot rekvizītus un sadalot lomas, skolēni iestudēja Aspazijas dzejoļus “Pasaciņa” un “Aicinājums”. Noslēgumā bērni uzstājās ar sagatavotu muzikālu priekšnesumu - R.Paula dziesmu “Putniņš uz zara” ar Raiņa dzeju.

Bet kā ekskursija bez izklaidēm un aktivitātēm? Tāpēc nolēmām, ka, dodoties atpakaļceļā uz Salaspili, kopā jauki un jautri laiku pavadīsim “Jump space”. Mums tas izdevās, jo kopā bija dzeja, dziesma un dzīvesprieks!

"Liels paldies vecākiem par līdzbraukšanu, sadarbību, vasarnīcas nodarbību vadītājām par brīnišķīgām nodarbībām un Salaspils pašvaldības autobusa šoferītim, kas mūs aizveda, pagaidīja un atveda!" saka klases audzinātāja Gita Kalniņa.


EKO pulciņa nodarbība "Telefons un veselība"

23. novembrī 12.b klases skolēni Daniils Zemīts, Kristiāna Eglīte un Anna Geižāne vadīja nodarbības par telefonu kaitīgumu sākumskolas klašu skolēniem. Nodarbībās bija ne tikai jāklausās, bet aktīvi jāpiedalās. Liels bija daža skolēna izbrīns, ka, paskatoties telefona opcijās, uzzināja, ka brīvdienā 9 stundas ir pavadījis pie telefona.


Nebijis notikums - uz Bebr[a]s 2. kārtu uzaicināti 5 mūsu skolēni

Skolēnu loģiskās domāšanas konkursa Bebr[a]s 2022 1. kārtas rezultāti ir apkopoti. Šogad konkurence bija īpaši spraiga, jo konkursā piedalījās rekordliels skolēnu skaits - 27 764 skolēni. No tiem katrā vecuma grupā uz konkursa 2. kārtu tiek aicināti TOP 20-25 skolēni ar labākajiem rezultātiem.

No mūsu skolas tiek aicināti:
Dāvids Keišs (4.b) un Anrijs Dukaļskis (4.b) - 4.kl. grupā;
Aleksandrs Tupe (6.c) - 5.-6.kl. grupā;
Ivo Kokins (8.c) - 7.-8.kl. grupā;
Evelīna Zvaigzne (9.c) - 9.-10.kl. grupā.

Bebr[a]s 2. kārtas pasākums notiks 2023. gada 28. janvārī, tiešsaistē. Turēsim īkšķus par mūsējiem!


Četras mūsu skolas skolnieces piedalās programmā "Future Heroes Latvia"

Ar prieku informējam, ka mūsu skolas skolnieces - Sarina Milana Agarvala (8.c), Alīna Ņikitina (11.a), Alise Revjakova (11.a), un Sandra Kirilova (9.c) ir to 50 Latvijas meiteņu vidū, kas ir uzņemtas un veiksmīgi piedalās Valsts izglītības satura centra īstenotajā līderības, uzņēmējdarbības un izaugsmes programmā Future Heroes, kas ar British Council pārstāvniecības Latvijā, SEB banku, Future Heroes Estonia globālo kustību un citiem sadarbības partneriem atbalsta meiteņu izaugsmi, līderības spējas un citu mūsdienās nozīmīgu prasmju pilnveidi, kā arī veicina viņu pilsonisko aktivitāti un uzņēmējdarbības potenciālu. Šīs mācības notiek jau trešo gadu.


Sveicam starpnovadu angļu valodas olimpiādes laureātus!

1. vietu izcīnīja Markuss Dreiks Jansons (11.b), Marta Elizabete Siliņa (11.a) un Renārs Kriškāns (10.a), 2. vietā ierindojās Gusts Matīss Apermanis (12.b) un Leonīds Tolokoncevs (10.b), atzinība - Rinaldam Marčenkovam (11.b) un Mārtiņam Bankam (10.a). Paldies uzvarētājiem un skolotājām Kristīnei Blūmai un Ulrikai Veismanei par ieguldīto darbu!


Latvijai 104. dzimšanas dienā

Par godu Latvijas 104. dzimšanas dienai skolas vokālais ansamblis "Atvariņi" (sk. Aija Pizāne) kopā ar Mūzikas un mākslas skolas sagatavošanas 2. un 3. kl. audzēkņiem (sk. Gunta Lagzdiņa) sagatavoja dziesmu "Mājās" (G.Račs, R.Pauls). Video montāžu veica 12.b klases skolnieks Dmytro Svyrydenko.

Daudz laimes, Latvija, 104. dzimšanas dienā! (vēl viens svētku video)

Šis video ir tapis svētku nedēļā, taču video sveiciena vēstījums ir ļoti nopietns. Video caurstrāvo notikumi Ukrainā, apiet tos nebūtu godīgi pašiem pret sevi. Pat šajā brīdī, kad rakstu šīs rindas, Krievija kārtējo reizi apšauda Ukrainas pilsētas ar raķetēm. Tādēļ šogad kā nevienu citu gadu novērtēsim mūsu valsts neatkarību un mierīgās debesis virs galvas!
Priecīgus svētkus!
Niks Stafeckis (skolas absolvents)

Daudz laimes, Latvija, 104. dzimšanas dienā!

17. novembrī skolas pagalmos notiek svinīgās līnijas. Direktores Ineses Paideres sarunā ar sākumskolēniem tiek noskaidrota mūsu vislielākā vērtība, kas nav nopērkama ne par kādu naudu, LATVIJA. Viņa aicina katru skolēnu katru dienu darīt labus darbus mūsu Latvijai. Uzrunā 7.-12. klašu skolēniem direktore, atsaucoties uz filmas "Dvēseļu putenis" notikumiem, atgādina, cik droša un pārticīga šodien ir mūsu dzīve, aicina skolēnus vairāk ieraudzīt labo, pārvēršot labas domas rīcībā. Pateicības saņem skolēni, kas bijuši aktīvi dažādās ārpusstundu aktvitātēs - konkursā "Skaista mana zeme dzimtā", skolēnu padomes rīkotajos konkursos, kūku cepšanā skolas jubilejai u.c. Muzikālo noformējumu nodrošina vokālais ansamblis "Atvariņi" skolotājas Aijas Pizānes vadībā.

Jau 14. gadu turpinās skolotājas Brigitas Mežgales-Turlajas iedibinātā tradīcija - apbalvot 5.-12. klašu aktīvākos skolēnus. Šogad grāmatu saņem Mārtiņš Bērziņš (5.a), Beāte Akmentiņa (5.c), Jasmīna Pētersone (5.d), Elza Viļuma (6.c), Tomass Sperga (6.e), Laura Mickāne (7.c), Ieva Logina (7.d), Agate Augustauska (7.e), Ritvars Platpīrs (8.c), Matīss Vidiņš (8.d), Agneta Kubiļus (9.a), Sofija Pilāte (9.b), Uvis Gūtmanis (9.c), Ance Šreidere (9.d), Elza Ivanova (11.a), Mareks Laiviņš (11.b), Daniils Zemīts (12.b).


VAIRĀK


Mana tautasdziesma - kopīgā dziedāšana

14. novembris pašiem mazākajiem iesākas ar dziedāšanu. Tieši 1. klašu skolēni atklāj tautas dziesmu dziedāšanas maratonu, kas veltīts mūsu Latvijas 104. dzimšanas dienai. Vēlāk savu prasmi rāda 2. un 4. klašu skolēni. Viņiem sagatavoties palīdzēja mūzikas skolotājas Gita Kalniņa un Laura Zarovska.


VAIRĀK

16. novembrī savas izvēlētās dziesmas, ko sagatavot palīdzējušas mūzikas skolotājas Ija Stērniece un Laura Zarovska, izdzied 3., 5. un 6. klases. Pie klavierēm atkal skolotāja Gita Kalniņa. SKATĪT


Mūsējie tiek Ventspils IT izaicinājuma 2022 finālā!

9.c klases komanda "Vaļera" (Uvis Gūtmanis, Sandra Kirilova, Olafs Priževoits) godam izturējuši konkursa “Ventspils IT izaicinājums” eksperimentē 1. kārtu un iekļuvuši finālā, kas notiks no 7. līdz 9. decembrim Ventspilī. 7.-9. klašu grupā konkursā piedalījās 146 komandas, tāpēc īpašs prieks, ka mūsējie izrādījušies vieni no labākajiem tik lielā konkurencē. Lai veicas finālā!

ŠIS DARBS viņus aizveda līdz finālam.


Mums 22. vieta Draudzīgā Aicinājuma fonda Skolu reitingā 2022

Draudzīgā aicinājuma fonds reitingā skolas sakārto pēc visu centralizēto eksāmenu rezultātiem. Salaspils 1. vidusskola var lepoties ar 22. rezultātu 160 pilsētu vidusskolu grupā.
SKATĪT


Viņi mūs sveicina no Strasbūras

15. novembrī Eiropas Parlamenta vēstnieku skolas dalībnieki Sandra Kirilova (9.c), Uvis Gūtmanis (9.c), Rūta Runča (11.a) un Jurģis Ieviņš (11.b) atrodas Strasbūrā, lai piedalītos Euroscola.


Skolēni sarunā ar Valsts prezidentu Egilu Levitu un eksprezidentu Valdi Zatleru

12. novembrī Rīgas pils Svētku zālē pulcējās vairāk nekā 350 bērnu no dažādām Latvijas skolām, kuri piedalījušies konkursā “Iztēlojies sevi Valsts prezidenta amatā un sagatavo valsts svētku uzrunu tautai”. Viņu vidū bija 17 mūsu skolēni - Denija Slišāne, Elza Viļuma, Luīze Ziņģe (6.c), Edvards Kristiāns Kozlovs, Estere Fevraļeva, Krista Jeroščeva, Luīze Rupeika, Luīze Plečkena, Oskars Līcītis, Samanta Karašova, Tomass Sperga, Mārtiņš Razgals, Samanta Roziņa, Sandija Ozola (6.e), Emīls Erts (7.d), Sandra Kirilova un Kristofers Asaris (9.c).

Skolēniem bija iespēja uzdot jautājumus par Valsts prezidenta ikdienu, darbu un lomu Latvijā sarunā "Vai viegli būt prezidentam demokrātijā?". Tā bija skaista tikšanās Valsts prezidenta institūcijas simtgades dienu gaidot.

SKATĪT sarunas ierakstu un fotogrāfijas! Paldies skolotājām Raminai Skujai un Dainai Tauriņai par jauniešu iesaisti sabiedrībai nozīmīgās norisēs!


"Audz liela, skaista, spoža, mana Latvija!"

Salaspils 1. vidusskolas 5. - 12. kl. skolēni kopā ar Mūzikas un mākslas skolu un Salaspils novada bibliotēku radīja izstādi "Audz liela, skaista, spoža, mana Latvija!". Atklāšanas pasākumā 11. novembrī novada bibliotēkā piedalījās gan izstādes veidotāji, gan uzaicinātie viesi - 14. Saeimas deputāts Raimonds Čudars un pašvaldības iestāžu vadītājas.

Paldies mūsu skolēniem, skolotājiem Dainai Tauriņai, Aijai Belijai, Mārtiņam Pēdājam, Svetlanai Bondarenko un Vēsmai Saliņai!


Tradicionālais Mārtiņdienas tirgus un ...

10. novembrī sākumskolas skolēni ar savu vecāku un skolotāju atbalstu noorganizēja Mārtiņdienas tirgu, kurā piedāvāja gan ļoti garšīgas, gan ļoti skaistas lietas. Paldies!


IESKATIES!

...bet Mārtiņi nav tikai tirgus. Šī diena, 10. novembris, pēc saules kalendāra iezīmē viduspunktu starp Miķeļiem – rudens saulgriežiem un Ziemassvētkiem – ziemas saulgriežiem. Šajā dienā beidzas klusais – veļu laiks, tāpēc svētki ir pilni jautru, skaļu izdarību – budēļi jeb ķekatas, kas turpinās līdz pat Meteņiem.


10. klašu skolēni iesāk jautro ķekatās iešanas laiku


8. novembrī 11. un 12. klašu skolēni kopā ar NBS pārstāvi J. Salenieku noskaidroja militārās karjeras iespējas, pārbaudīja savas zināšanas un arī tika pie balvām.


"Princeses mūzikas brīnumu lāde"

7. novembrī 1. un 2. klašu skolēni piedalījās interesantā mūzikas stundā "Princeses mūzikas brīnumu lāde", ko vadīja talantīgā dziedātāja, aktrise Beāte Zviedre. Galvenā varone Princese ne tikai kopā ar skolēniem noskaidroja, kas ir viņas mūzikas lādē, bet arī radīja pasakainu noskaņu un uzzināja mūzikas pasaules noslēpumus. Galvenajai varonei Beātei Zviedrei izdevās iepriecināt mūsu skatītājus ar lielisku un skanīgu dziesmu izpildījumu, ar spēju iesaistīt skolēnus kopīgā dziedāšanā, pasākumu caurvija jautra atmosfēra un skanīga sasaukšanās. Paldies Latvijas skolas somai!


8.d klases skolniece Madara Grantiņa ieguvusi veicināšanas balvu rakstnieka A. Eglīša piemiņai veltītajā jaunrades konkursā "Tauta - manas mājas". Sveicam Madaru un skolotāju Anitu Voras!


Sandra - viena no fotokonkursa “Brīvība. Neatkarība. Demokrātija” uzvarētājām

Noslēdzies fotokonkurss jauniešiem “Brīvība. Neatkarība. Demokrātija”, un noskaidroti 12 labākie no konkursam iesūtītajiem darbiem. Līdz ar 10 citiem darbiem izraudzīti divi 9.c klases skolnieces Sandras Kirilovas darbi.

Konkursa uzvarētāju darbi tiks iekļauti izstādē, kuru plānots svinīgi atklāt Saeimas namā 10. novembrī. Konkursa uzvarētājiem būs iespēja apmeklēt Saeimas namu un Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku Patruļkuģu eskadru.

Sirsnīgi sveicam Sandru ar šo uzvaru un pateicamies skolotājai Dainai Tauriņai par atbalstu!


Redzi sliedes - nopauzē!

"Atsaucoties uz "Latvijas Dzelzceļa" izsludināto konkursu "Redzi sliedes - nopauzē!", 4.b klases skolēni izveidoja flešmoba video dalībai konkursā, kura mērķis bija radošā veidā iedzīvināt kampaņas vizuālo risinājumu un saukli. Konkursa komisijai tika iesūtīti 40 video no dažādām Latvijas skolām. Diemžēl finālā netikām, BET saņēmām vērtīgu pieredzi un lieliski pavadījām laiku kopā!" stāsta skolotāja Irina Čiveļova.


Naudas diena 2.-4. klasēm

Lai jaunā paaudze naudas lietas prastu un saprastu labāk, Swedbank 31. oktobrī tiešsaistē rīkoja īpašu finanšu pratības iniciatīvu 2.–4. klašu skolēniem “Naudas diena”, kurā piedalījās arī mūsu skola. Katrai klasei bija iespēja cīnīties par balvu - finansējumu pašu izplānotās ekskursijas īstenošanai. Vēlēsim veiksmi mūsējiem, jo uzvarētāji tiks noteikti izlozes kārtībā. Noteikti uzvarētājs ir ikviens, kas piedalījās, jo iegūtās zināšanas un prasmes ir neatņemama balva par dalību.

Pēc nodarbībām katra klase izveidoja savu instalāciju - kāds būtu jūsu klases naudas koks, ja nauda augtu kokos?

Mūsu skolēniem un skolotājiem ir ļoti radošas idejas. Skatieties galerijā, kas nu viņiem ir sanācis!


Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja Roberta Metsola tiekas ar jauniešiem

27. oktobrī Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja ieradās Rīgā, lai uzrunātu Saeimas deputātus, kā arī piedalītos mūsu parlamenta simtgadei veltītajās svinībās.

Skolas EP vēstnieku grupas dalībnieki Jurģis Ieviņš no 11.b un Ralfs Pakalniņš no 11.a bija starp tiem 100 jauniešiem, kam bija iespēja satikt Robertu Metsolu.


Iekšējās mācības Salaspils novada pedagogiem

26. oktobrī mūsu skolotāji devās uz pamatskolu, lai mācītos no kolēģu pieredzes, bet pamatskolas pedagogi viesojās mūsu skolā pie meistarklašu vadītājiem - Evitas Petrovas-Šaicanes un Ilzes Čudares "Matemātisko prasmju attīstīšana 1. klašu skolēniem caur praktisku darbošanos", Ulrikas Veismanes "Pašvadītas mācīšanās prasmes attīstīšana un diferencēšanas iespējas svešvalodās, izmantojot skolo.lv", Nadeždas Pavlovas "Diferencēta pieeja skolēnu grupu darbos" un Lienes Seiles "Diferencēta vērtēšana un starppriekšmetu saikne sporta un veselības priekšmetos".

Mūsu skolotāji vērtīgu pieredzi guva no pamatskolas skolotājas un arī mūsu kolēģes Jekaterinas Semenkovas-Lauces meistarklasē "Diferencēti uzdevumi skolēniem ar mācību traucējumiem".


Šogad mūsu skolai 55. jubileja

IESKATS klašu svinībās un kopīgajā kūku iznākumā

Svētki darbiniekiem

22. oktobra vakarā skolas darbinieki pulcējās uz svētku pasākumu. Vakaru ar muzikālu sveicienu atklāja mūziķis Jānis Bukovskis. Tad sekoja gan seni, gan ne tik seni atmiņu stāsti. Īpaši tie bija mūsu skolotāju - Salaspils 1. vidusskolas dažādu gadu absolventu - sniegumā.

Skaļas ovācijas izpelnījās pirms 10 gadiem tapusī izrāde "Sniegbaltītes skola", ko varēja vērot videoierakstā.

Pasākumā izskanēja un skaļus aplausus izpelnījās skolotāju ansambļa Aijas Pizānes vadībā priekšnesums.

Neizpalika arī pateicības vārdi kolēģiem, kas visvairāk darījuši, lai šī jubileja izskanētu krāšņi un saturīgi.

Direktore Inese Paidere savā uzrunā atzina, ka pirmo reizi ir ieradusies uz sagatavotiem svētkiem, jo līdz šim pati vienmēr ir piedalījusies organizēšanā, pateicās iepriekšējai direktorei Verai Kalniņai par iespēju uzsākt darbu modernā un sakārtotā vidē un visam skolas kolektīvam veltīja vārdus no Jāņa Klīdzēja grāmatas Cilvēka bērns: ,,un tā tu, cilvēkbērn, skriesi un skriesi, un nekādi nevarēsi izdzēst tās kvēlojošās ogles savā pavardā! Izdegs vienas, aizdegsies citas..., bet uz tādiem cilvēkiem, kuri paši deg un citus māk aizdedzināt, jau balstās šī pasaule! Šī pasaule un tās labklājība balstās uz SKOLOTĀJIEM! Lai izdodas degt un aizdedzināt skolēnus, nesadegot pašiem! Lai izturība un degsme ikdienā!

Vakara kulminācija - svētku torte, kurā svētku svecītes aizdedzināja saimniecības daļas vadītājs Sandijs Krastiņš, bet sagrieza direktore Inese Paidere.

Visu svētku dalībnieku milzīga pateicība par ieguldīto darbu svētku organizēšanā direktores vietniecei audzināšanas darbā Ingai Vītumai-Brūverei, mūsu lieliskajai Skolēnu padomei, personīgi - Daniilam Zemītim, Ritvaram Platpīram un Aleksejam Podžukam, kas mūsu svētkiem nodrošināja nepieciešamo tehnisko atbalstu, lai būtu gaiši, krāšņi, muzikāli!

Top apsveikumi un vēlējumi skolai dzimšanas dienā

Skolas jubileja rudens noskaņās ar 4.b klases skolēnu acīm


1.-4. klases skolēni piedalās Latvijas Veselības sporta nedēļā 2022

Jau 11. gadu pēc kārtas Latvijā norisinājās Latvijas Veselības sporta nedēļa. Veselības nedēļas galvenā ideja ir mudināt dažādas sabiedrības kategorijas: bērnus, jauniešus, strādājošus, seniorus, vairāk iesaistīties fiziskās aktivitātēs, sniegt stimulu, lai pēc Veselības nedēļas cilvēki vairāk sportotu patstāvīgi.

Jau trešo gadu arī Salaspils 1. vidusskola piedalās Latvijas Veselības sporta nedēļā. Šajā gadā 2.-4. klašu skolēni veica veselības peldējumu (2. klases 10 min., 3. klases 15 min., 4. klases 20 min.). 1. klases skolēni veica stafetes skrējienu.

Latvijas Veselības sporta nedēļu 2022 jeb MOVE Week organizē Latvijas Tautas sporta asociācija sadarbībā ar Starptautisko Sporta un Kultūras asociāciju (ISCA). Tas ir ikgadējs Eiropas mēroga pasākums, kura mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu un iesaistīt pēc iespējas vairāk cilvēku sportiskās, veselīgās un fiziskās aktivitātēs.

Katrs skolēns par dalību Latvijas Veselības sporta nedēļā saņēma diplomu.

Pasākumu vadīja Sandis Rjabinovs, Austris Šaicans, Sindija Juste un Andrejs Latiševs.


Aicinām ikvienu iesaistīties Eiropas programmēšanas nedēļas notikumos!


VISĀ LATVIJĀ NO 3.-9.OKTOBRIM NORISINĀJĀS AKCIJA "LABO DARBU NEDĒĻA 2022"

Labo darbu nedēļā 9.d klase palīdzēja no zilā vagoniņa pārnest grāmatas uz jaunajām bibliotēkas telpām. Darbs bija grūts, jo grāmatas ir ļoti smagas, taču palīdzēja zēnu prasme ne no kā sagatavot stumjamus ratus. Prieks par padarīto!


Sveicam Pierīgas reģiona skaļās lasīšanas čempionu!

14. septembrī Salaspils novada bibliotēkā notika Skaļās lasīšanas sacensības, kurās piedalījās Pierīgas reģiona novadu uzvarētāji. Skolēni lasīja savu iemīļoto autoru darbu fragmentus. Salaspils novadu pārstāvēja un par čempionu kļuva Salaspils 1. vidusskolas 6.a klases skolnieks Edvarts Slūka.

Lai veicas 24. septembrī Rīgā, kur Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks nacionālais fināls 5.-6. klašu skolēniem.

Paldies par ieguldīto darbu skolotājiem un vecākiem!


Skola saņem dāvinājumu

Salaspils 1. vidusskola saņēma nodibinājuma "IT Izglītības fonds" dāvinājumu - mācību materiālu "Dizains un tehnoloģijas", kas šajā laikā, kad ļoti pietrūkst atbilstošu mācību materiālu, būs atbalsts mācību stundu organizēšanā.

Digitālā dizaina skolotājs Ģirts Griestiņs ar vidusskolēniem priecājas par dāvinājumu


Skaists jaunā skolas gada iesākums Emīlam un visiem mums

5.e klases skolnieks Emīls Liepiņš aizvadītajā mācību gadā ir lieliski pastrādājis, piedaloties valsts skolēnu radošo darbu un pētījumu konkursā "Vēsture ap mums", kura tēma bija "Aizmirstais vēstures un kultūras piemineklis", izcīnot 1. pakāpi. Emīls veica pētījumu "Līvu saknes Salaspilī - Ako piemineklis". Sirsnīgi sveicam ar panākumu, lepojamies! Lai Emīla panākums iedvesmo arī citus skolēnus dalībai un uzvarām konkursos!


2022./2023.m.g. iesācies

Šogad skolēnu saimi papildina 137 pirmklasnieki un 52 desmitklasnieki un kopā jau esam 1308. Skolēnu un skolotāju sejās atspoguļojas atkalredzēšanās prieks. Sākam skolas 55. jubilejas gadu. Katra klase saņem Fazer maiznīcas dāvinājumu - veselīgu maizes klaipu.

1.a klase ar skolotāju Ilzi Čudari

1.b klase ar skolotāju Evitu Petrovu-Šaicani

1.c klase ar skolotāju Samantu Maurīti

1.d klase ar skolotāju Initu Zalaku

1.e klase ar skolotāju Līgu Kovaļenoku

Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars skolas direktorei Verai Kalniņai pasniedza IZM Atzinības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu izglītības sistēmas attīstībā.

Paldies Ogres Fazer maiznīcai par veselīgo pārsteigumu skolas dzimšanas dienā katrai klasei!

Neliels ieskats 1. septembra norisē ŠEIT.