, . gada . .


Salaspils 1. vidusskolā uz 2019./2020. m.g. 1. septembri mācās 1151 skolēns. Kopā ir 47 klašu komplekti.

Skola īsteno Izglītības un zinātnes ministrijas licencētās mācību programmas:
• Pamatizglītības programma (21011111), kurā 2019./2020.m.g. mācības uzsāka 391 skolēns no 1. līdz 9. klasei.
• Pamatizglītības humanitārā un sociālā virziena izglītības programma (21012111), kurā 2019./20.m.g. mācības uzsāka 215 1. - 8. klašu skolēni.
• Pamatizglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programma (21013111), kurā 2019./20.m.g. mācības uzsāka 402 1. - 9. klašu skolēni.
• Vispārējās vidējās izglītības programma, vispārizglītojošais virziens (3101011), kurā 2019./20.m.g. mācības uzsāka 60 skolēni no 10. līdz 12. klasei.
• Vispārējās vidējās izglītības programma, matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziens (3103011), kurā 2019./20.m.g. mācības uzsāka 55 10. - 12.kl. skolēni.
• Speciālās pamatizglītības programma izglītojamiem ar mācīšanās traucējumiem (21015611), kurā 2019./2020.m.g. mācības uzsāka 28 skolēni no 1. līdz 9. klasei.

Skolā ir 144 darbinieki, no tiem 97 pedagoģiskie darbinieki:
• skolas direktors, direktora vietnieki - 6 darbinieki;
• 80 skolotāji;
• 5 interešu izglītības skolotāji;
• 2 izglītības psihologi;
• 2 speciālie pedagogi;
• logopēds;
• bibliotekārs.


Salaspils novada Gada pedagogs 2019./20.m.g.

Esam lepni par mūsu matemātikas skolotāju Daci Kontrimieni. No sirds priecājamies un sveicam!


Sirsnīgi sveicam visus skolēnus, skolotājus un vecākus
ar sekmīgi pabeigtu mācību gadu!

Īpaši lepojamies ar skolēniem, kas visos mācību priekšmetos ieguvuši tikai visaugstāko novērtējumu "9" un "10" balles! Lūk, viņi: Paula Brice, Katrīna Kravčuka, Laura Mickāne, Ketrina Novicka, Ieva Logina, Sofija Cimdiņa, Keita Circāne, Estere Kapacina, Gustavs Dosbergs, Anna Gulbe, Alise Orinska, Anna Hrističa, Jete Modnika, Elvita Ozola, Alise Evelīna Toča, Markuss Dreiks Jansons un Ērika Kristiāna Pakse.


9.c klase un audzinātājs sveic direktori, vietniekus, visus skolotājus un darbiniekus ar pēdējo mācību dienu, izmantojot videosveicienu!

Video šeit.


Esam saņēmuši vēstuli no Eiropas Parlamenta biroja Latvijā, kurā teikts:

"Eiropas Parlamenta vārdā vēlamies izteikt pateicību skolotājai Dainai Tauriņai un Salaspils 1. vidusskolas EP Vēstnieku skolēnu komandai par izcilo darbu, izglītojot un iesaistot vienaudžus un sabiedrību diskusijās par Latvijai būtiskiem Eiropas Savienības jautājumiem.

Jūsu skolotāja un skolēni ir vairojuši zināšanas, mazinājuši aizspriedumus un pilnveidojuši jauniešu pilsonisko kompetenci, stiprinot eiropeisko identitāti!"


Mūsu skolas skolēni piedalījās Publisko tiesību institūta organizētajā eseju konkursā. Eseju tēmas bija: "Ko mani senči sagaidīja no Latvijas valsts pirms 100 gadiem un atmodas laikos? Ko gaidu no savas valsts tagad?"
11.a klases skolniece Ieva Rūtiņa – Rūtenberga ieguva 1. vietu, 11.a klases skolniece Daila Bluķe - 3.vietu.

Meitenēm bija iespēja izvēlēties tikties ar kādu Latvijā nozīmīgu amatpersonu. Viņas izvēlējās Latvijas Republikas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu.


Tā 4.e klases skolēni pie balti klātiem galdiem svinēja 4. maija trīsdesmitgadi

Būtisks notikums Latvijas vēsturē bija 1990. gada 4. maijs, kad tika pieņemta deklarācija "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu".
Latvijas valsts simtgades birojs aicina ielūkoties 10 ieteikumos, kā svinēt Latvijas neatkarības atjaunošanas trīsdesmitgadi 4. maijā. SKATĪT.
Ikviens no mums ir aicināts pievienot savas idejas.

Aicinām iepazīties ar skolas absolventa Nika Stafecka izveidoto faktoloģisko materiālu divās daļās "101 fakts par Latviju", kas tapis par godu Latvijas neatkarības gadadienai. Te atradīsiet interesantus faktus par Latvijas dabu, sportistiem, sadzīvi u.c.
Pirmā daļa
Otrā daļa


Zaķu kolāža. 5.e klases skolēnu darbi


Sākumskolas dambretes turnīrs (12. marts)

12. martā notika tradicionālais sākumskolas dambretes turnīrs. Pavisam tajā piedalījās 93 dalībnieki. Visplašāk pārstāvēta tika 1. klase. Ceļojošo kausu izcīnīja 2.b klases skolniece Elizabete Anspaka.

Citas bildes šeit. Autors: Vitauts Budreika.


"Atvariņiem" 1. pakāpe arī reģionālajā skatē! (11. marts)

Vakar Cēsīs mazo mūzikas kolektīvu konkursa "Balsis" 2. kārtā vokālais ansamblis "Atvariņi" ar savām skanīgajām balsīm ieguva 1.pakāpes diplomu. Skola saka paldies dziedātājiem un vadītājai Aijai Pizānei, bet viņi par sniegto atbalstu pateicas vecākiem, koncertmeistarei Gitai Kalniņai, sociālajai darbiniecei Solvitai Šņorei un skolotājai Ingai Grimai.


FLL pusfināla čempionu kauss mūsējiem! (9. marts)

Aizvadītā nedēļas nogale pagāja robotikas zīmē. Sestdien pie mums skolā notika pirmais FLL pusfināls, bet svētdien, otrajā pusfinālā Jelgavā, mūsu komanda tika atzīti par čempioniem.

Lūk, viņi - robotu būvētāji un programmētāji, zinātnes inovatīvu risinājumu paudēji,
bet visi kopā - vienota komanda ar lieliski attīstītām sadarbības prasmēm!
Aiz viņiem skolotājs un iedvesmotājs Sandijs Krastiņš.


Mūsu folkloras kopai I pakāpe Piedaugavas novadu skatē (6. marts)

"Visu gadu dziesmas krāju..." nu, laiks tās bija atkal ritināt š.g. 6. martā, Piedaugavas novada folkloras kopu sarīkojumā/skatē Pļaviņās, kur mēs, Salaspils 1.vidusskolas 1.- 4. klašu folkloras kopa, ar dziesmām, muzicēšanu un rotaļās iešanu, ieguvām 1. pakāpi. Lielu paldies vēlos teikt direktorei Verai Kalniņai, skolotājai Ingai Grimai, visiem maniem folkloras kopas bērniem un viņu vecākiem, īpaši Gunitai Loginai, par atbalstu un jauko sadarbību!" tā folkloras kopas vadītāja skolotāja Gita Kalniņa.
Sveicam skates dalībniekus un skolotāju ar lielisko panākumu!


Latvijas informātikas (programmēšanas) olimpiāde noslēgusies veiksmīgi (28. februāris)

Divas dienas Ventspilī spēkiem mērojās mūsu valsts 80 labākie programmētāji, viņu vidū Artis Vijups (10.b) un Kristers Mārtiņš Gelašs (12.b). Sveicam Arti ar izcīnīto 1. vietu un zelta medaļu, priecājamies arī par Kristera godam nopelnīto 21. vietu. Paldies skolotājai Ievai Hermanei par ieguldīto darbu nākotnes programmētāju izglītošanā!

Artis saņem balvas


Konkursa "Izstāsti man savu sapni" uzvarētāju apbalvošana (21. februāris)

Starptautiskā dzimtās valodas diena visā pasaulē tiek svinēta 21. februārī. Tās mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību dzimtās valodas vērtībai un skaistumam.

Lai svinētu Dzimtās valodas dienu kopā ar skolu jaunatni, sajustu lepnumu par savu valsti un valodu, Latviešu valodas aģentūra 21. februārī plkst. 10.00 Rīgas Latviešu biedrības namā aicināja uz tikšanos skolēnus un skolotājus - radošā konkursa "Izstāsti man savu sapni" uzvarētājus.

Literāro darbu un zīmējumu konkursā piedalījās 1234 dalībnieki. Īpaši labi veicās mūsu jaunajiem māksliniekiem.

Ralfs Atis Terehovs (1.b.) un Anna Gulbe (6.d) katrs ieguva augsto 3. vietu. Dzimtās valodas dienas svinībās kopā ar skolēniem bija klašu audzinātājas Agita Grigorjeva un Anita Voras.


Vēl viena zēnu basketbola komanda izcīna ceļazīmi uz valsts sacensībām (18. februāris)

18. februārī Kandavā Salaspils 1. vidusskolas puiši (2006.-2007.gadā dzimušie) piedalījās Zemgales reģiona skolu sacensībās basketbolā un uzvarēja visus pretiniekus.

Komandas sastāvā: Bruno Berķis, Edvards Krasnais, Emīls Petrovskis, Kristiāns Ligeris, Edvards Gleizds, Pauls Ikvilds, Kaspars Locs, Emīls Līcītis, Markuss Sperga, treneris Valdis Razumovskis.

Apsveicam ar lielisko sasniegumu! Mūsu sveicieniem pievienojas Ilze Krone no Salaspils sporta skolas.

Reizē ar uzvaru komanda izcīnīja vietu starp labākajām vispārizglītojošo skolu komandām dalībai valsts līmeņa basketbola sacensībās "Latvijas skolēnu 73.spartakiādē 2020", kas notiks 14. aprīlī Tukumā.


Mūsu volejbolistes uzvar atlases kārtā un iegūst ceļazīmi uz valsts sacensībām (6. februāris)

7.-9. klašu meiteņu volejbola izlases komanda 5. februārī Ogrē piedalījās Latvijas Volejbola federācijas organizētajās atlases sacensībās. Septiņu komandu konkurencē salaspilietes izcīnīja uzvaras visās spēlēs un nodrošināja 1. vietu un zelta medaļas kopvērtējumā.

Komandas sastāvs: Annija Stepiņa, Elīza Zelča, Elizabete Gailīte, Justīne Jurkoite, Marta Līva Zeimane, Vita Binduka, Frīda Binduka, Katrīna Strogova, Katrīna Kozloviča, Alīna Dansone, Vanesa Utkina un Marta Auguste.
Paldies volejbolistēm un skolotājai Madarai Miķelsonei Pobiarženai!


Mazie basketbolisti seko lielo piemēram (16. janvāris)

16. janvārī Salaspils 1.vidusskolas 1.b klases komanda “Salaspils Lauvas” un 1.e klases komanda “Stiprais medutiņš”, sadarbojoties ar sporta skolotājiem Austri Šaicanu un Sandi Rjabinovu piedalījās komandu sacensībās Siguldā “Sportland pirmie soļi basketbolā”, ko organizēja Latvijas Basketbola savienība un Latvijas Jaunatnes basketbola līga sadarbībā ar lielāko sporta preču veikalu tīklu Latvijā „Sportland”. Jau sesto gadu tiek rīkotas šādas sacensības, kurās jaunāko klašu skolēniem ir iespēja demonstrēt un sacensties savās prasmēs darbībā ar bumbu. Konkurence bija sīva, jo piedalījās 19 komandas. Gandarījums, ka 1.b klases komanda “Salaspils Lauvas” ieguva 1. vietu. Svarīgi, ka šī uzvara ir komandas kopdarbs, kurā parādījās skolēnu savstarpējā sadarbība, atbalsts un uzmundrinājums.
Uzvara nodrošināja tālāku dalību finālā, kas notiks Salaspilī.

Agita Grigorjeva, 1.b klases audzinātāja


Salaspils 1.vidusskolas puiši labākie Zemgales reģiona sacensībās basketbolā (14. janvāris)

Salaspils 1.vidusskolas 8.-9.klases puiši kopā ar basketbola treneri Valdi Razumovski 14. janvārī Kandavā pārstāvēja savu skolu un Salaspils novadu Zemgales reģiona skolēnu spēlēs basketbolā “Oranžā bumba”. Sacensībās vietu starp 5 labākajiem bija nodrošinājušas sekojošas skolu komandas: Bauskas pilsētas pamatskola, Kandavas K.Mīlenbaha vidusskola, Tukuma Raiņa ģimnāzija, Jelgavas 4.vidusskola un Salaspils 1.vidusskola.

Salaspilieši aizvadīja 4 spēles un visās spēlēs guva pārliecinošas uzvaras. Komandas sastāvā: Ritvars Vaivods, Ralfs Bebrišs, Gustavs Stirāns, Ričards Pinkulis, Toms Dobriks, Krišjānis Āboltiņš, Kristians Armanovs, Kristians Pastors un Aleksis Narkēvičs.

Uzvara Zemgales reģiona sacensībās nodrošināja ceļazīmi tālākai dalībai valsts skolēnu spartakiādes finālsacensībās basketbolā.

Ilze Krone
Salaspils sporta skolas
direktores vietniece izglītības darbā


Apsveikumā izmantots 5.e kl. skolnieces Madaras Vāgneres zīmējums.


2019./20.m.g. 1. semestris noslēdzies (20. decembris)

Sakām paldies ikvienam skolēnam, ikvienam skolotājam un katram skolas darbiniekam par godīgu ikdienas darbu, kurš rezultējās daudzajos skolēnu sasniegumos. Mums ir skolēni, ar ko lepoties! 10 skolēnu liecībās ir tikai augsti vērtējumi. Skola patiesi lepojas ar Marku Dreiku Jansonu (8.a), Annu Hrističu (7.c), Gustavu Dosbergu (6.c), Alisi Orinsku (6.d), Paulu Brici (4.c), Katrīnu Kravčuku (4.c), Lauru Mickāni (4.c), Ketrinu Novicku (4.c), Tīnu Letīciju Boli (4.e) un Elīzu Ligeri (4.e), 142 skolēniem, kuru liecībās ir tikai "8", "9" un "10", 123 skolēniem, kam visi vērtējumi ir 7 līdz 10 balles, arī ar 29 skolēniem 7.-12.klasēs, kam ir augsts vidējais vērtējums (virs 8), tomēr gadījies kāds sešnieks.

Tie ir viņi - mācību darba izcilnieki.

Piecos semestra noslēguma pasākumos mūs priecēja skolotāju Lauras Zarovskas un Aijas Pizānes kori, Aijas ansamblis, Ingas Grimas dejotāji, Gitas Kalniņas fokloras kopa, Andas Vaivades teātra pulciņu dalībnieki, klašu apsveikumi un priekšnesumi, kā arī jaunizveidotais skolas orķestris Lāsmas Streiķes vadībā (zemāk foto).

SKATĪT vairāk


6.c klases labdarības akcija (18. decembris)

6.c kl. kopā ar vecākiem un skolotāju Ievu Pudžu izdomāja un īstenoja labdarības akciju Ziemassvētkos iepriecināt Salaspils novada vientuļos un maznodrošinātos pensionārus.


Ziemassvētku tirdziņš (17. decembris)

Ziemassvētku tirdziņu organizēja ekonomikas skolotāja Ruta Ilgaža, savu produkciju piedāvāja 10. un 11. klašu skolēnu mācību uzņēmumi, pavisam 23. Iegādāties varēja gan pazīstamas lietas, gan iepriekš neredzētas, taču tirdzniecības vietu noformējums nemitīgi atgādināja, ka Ziemassvētki jau tepat pie durvīm...

VAIRĀK


11. klašu skolēni pēc zinātniski pētniecisko darbu aizstāvēšanas


Matemātiķu komandas izcili startē Atvērtās kopas olimpiādē (9. decembris)

Atvērtās kopas finālā 7. klases komanda (Līva Zuja (7.d), Anna Hrističa (7.c), Elvita Ozola (7.c), Alise Evelīna Toča (7.c) un Mārtiņš Sjomkāns (7.c)), ir izcīnījusi 1. vietu, 10. klases komanda (Artis Vijups, Artūrs Šāblis, Toms Zvirgzdiņš, Jurijs Funtikovs, Anastasija Ļebedeva - 10.b) ierindojusies 2. vietā. Rezultātu tabulas atrodamas Atvērtās kopas mājas lapā.

Paldies Jums un skolotājām Aigai Priedniecei un Ilzei Grinšponai!

Paldies Jums un skolotājai Aigai Priedniecei!


Vispasaules programmēšanas stunda matemātiķu klasēm

Labākie programmētāji 4.c klasē

un 4.e klasē


Skaļās lasīšanas sacensības skolā (28. novembris)

Ceturtdienas pēcpusdienā skolas bibliotēku pieskandināja Skaļās lasīšanas sacensības dalībnieki. Tika lasīti fragmenti gan no bērnu klasikas, kā, piemēram, "Grāmata par Pepiju Garzeķi", gan no mazāk dzirdētām grāmatām. Visus dalībniekus vieno mīlestība pret grāmatām, un katram bija uzdevums parādīt savu prasmi emocionāli aizraut klausītājus, kā arī oriģināli parādīt savu lasīšanas talantu.
Dalībnieki bija 5. un 6.klašu skolēni, no kuriem tālāk tika izvirzīti labākie uz nākamo kārtu Salaspils novada bibliotēkā 6.decembrī! Turēsim īkšķus!

Ineta Nekraša, direktores vietniece mācību darbā


Pasākums veltīts Kārļa Skalbes 140. dzimšanas dienai (27. novembris)

26. novembrī Salaspils novada bibliotēkā notika literāri muzikāls pasākums "Tik sirds un saule man tuva". Pasākumā ar K.Skalbes pasaku fragmentu un dzejas lasījumiem piedalījās 6. un 7. klašu skolēni - Marta Sapronova, Valters Zaščinskis, Antons Bērziņš Vasiļjevs, Kerstina Marija Čudare, Elvita Ozola, Daniela Šeļagova, Emīls Petrovskis, Agate Umbraško, Ričards Jānis Liepiņš, Dāvis Putniņš. Muzikālos priekšnesumus sniedza Mūzikas skolas audzēkņi. Pasākumu vadīja 11.b klases skolniece Daniela Vanceviča. Šo pasākumu organizēja Salaspils novada bibliotēka, Salaspils 1. vidusskola (skolotājas Māra Goba, Marta Spruženiece), Salaspils Mūzikas un mākslas skola.

Pasākuma dalībnieki
SKATĪT


Videoklips ar skolēnu programmētām animācijām publicēts! (26. novembris)

VIDEOKLIPS grupas Double Faced Eels dziesmai "Ideāli" ir publicēts un apskatāms. Tajā ir ietverti arī fragmenti no programmēšanas konkursa finālistu Adeles, Alises, Annas un Lauras animācijām. Skaties un dziedi līdzi!


Skolas dambretes turnīrs fotogrāfijās (26. novembris)

Skatīt galvenā tiesneša V.Budreikas fotogrāfijas.


Konkursa "Meklē karotīti!" uzvarētāji - 5.d - "Rūjienas saldējumā" (25. novembris)

Jau informējām, ka 5.d klase uzvarēja konkursā "Meklē karotīti!" un balvā ieguva ekskursiju uz SIA "Rūjienas saldējums". Šodien viņi tur bija. Laimīgie!


Konkurss "Kur loģika?" (22. novembris)

Jau otro gadu matemātikas skolotāja Dace Kontrimiene organizēja konkursu abu Salaspils skolu 4. klašu skolēniem. Konkursā piedalījās piecas mūsu skolas komandas un trīs no kaimiņu skolas. Konkursa pirmais uzdevums tika pildīts datorklasē, kur pie datoriem nācās ātri un precīzi atbildēt uz āķīgiem jautājumiem. Tad sekoja kapteiņu uzdevums. Veiksmīgākais izrādījās mūsu skolas komandas EINŠTEINI kapteinis Miķelis Bērziņš (4.e). Līdztekus komandas izmēģināja spēkus TANGRAM konkursā, saliekot trijstūri. Pēdējais un atraktīvākais uzdevums - izlozēto skaitli parādīt, vispirms to pārveidojot par romiešu skaitli.

Interesantā un atraktīvā veidā tika noskaidroti labākie, atjautīgākie un veiksmīgākie. Sīva cīņa izvērtās par otro un trešo vietu, nācās rīkot papildkārtu. Visas godalgotās vietas mūsējiem! Uzvarētāju gods 4.e kl. komandai EINŠTEINI (Miķelis Bērziņš, Roberts Ramza, Kristers Circāns, Kolins Vavžiņaks), 2. vieta 4.c kl. komandai GUDRĪŠI (Laura Mickāne, Zane Hmeļņicka, Diāna Bojāre, Kristers Štrauhmanis), 3. vieta 4.a kl. komandai ĀĶĪŠI (Sona Sofija Gutaroviča, Markuss Dominiks Stepanovs, Ralfs Jānis Brokāns, Aleksandra Ose).

Paldies organizatorei skolotājai Dacei, dalībniekiem un atbalstītājiem! Skaties vairāk!


Improvizācijas vakars mums un draugiem (19. novembris)

Pasākumā, kuru organizēja skolas teātra grupa kopā ar skolēnu padomi un skolotāju Andu Vaivadi, piedalījās teātra sporta komandas no mūsu skolas, Ikšķiles un Ogres vidusskolām.

Visi kopā pasākuma noslēgumā
Skatīt, kas tur notika


Apsveikuma autore 4.e klases skolniece Tīna Letīcija Bole


Dambretes čempionāts (16. novembris)

Valsts svētku brīvdienās skolā notika dambretes sacensībās. Tajās piedalījās dalībnieki no 13 skolām, t.i., kopā 105 skolēni. Mūsu skolas skolēni ieguva 5 godalgotās vietas un 1. vietu skolu kopvērtējumā. Individuālajā vērtējumā 1. vieta Elizabetei Anspakai un Elzai Viļumai, 2. vieta Dāvidam Keišam un Beātei Mihaļčukai, 3. vieta Alisei Trapiņai.

Paldies sacensību dalībniekiem, īpaši, uzvarētājiem, skolotājai Ilzei Čudarei un galvenajam tiesnesim Vitautam Budreikam!
Vairāk informācijas V.Budreikas sagatavotajā fotomateriālā.


Mūsu Latvijas 101. dzimšanas dienas svinīgās līnijas (15. novembris)

Pēc laimes vēlējumiem Latvijai 101. dzimšanas dienā prozā, dzejā un dziesmā skolotāja Brigita Mežgale-Turlaja ar direktori Veru Kalniņu 15 skolēnus apbalvoja ar grāmatām. Šie skolēni ir ieinteresēti savas klases dzīves daudzveidībā un noteikti ar pozitīvu attieksmi pret līdzcilvēkiem.

apbalvotie 5. - 8. klasēs

apbalvotie 9. - 12. klasēs
SKATĪT...


6.d, 8.b, 8.c un 9.b klases tiekas ar TV žurnālistu Ēvaldu Dukulu (15. novembris)

Atsaucoties mūsu skolas Patriotu nedēļas devīzei “Caur varonību uz brīvību”, skolotāja Anita Voras literatūras stundās kopā ar saviem skolēniem noskatījās dokumentālo filmu “Iezīmētie”. Tas ir stāsts par brīvprātīgajiem, kuri vienu mēnesi pārbauda savu spēku, gribu un prasmes īstos armijas apstākļos. Kaut vairs nav spēka, ir jāiet, jāizcīna uzvara pašam ar sevi.
Pirmssvētku dienā pie skolēniem uz tikšanos ieradās viens no filmas varoņiem Latvijas TV1 un TV7 žurnālists Ēvalds Dukuls. Tikšanos raksturo interesants stāstījums, daudz jautājumu, autogrāfi un foto kopā ar ciemiņu.


6.c klases ekskursija uz Latvijas Republikas Saeimu (13. novembris)

Mums bija iespēja apmeklēt Saeimu, lai tuvāk iepazītos ar valsts parlamenta ikdienas darbu. Bija interesanti uzzināt, ka Saeimā strādā aptuveni 435 darbinieku, tajā skaitā, 100 deputātu.

Tika pastāstīts, ka valsts prezidents valsts svētkos ierodas Saeimā caur galvenajām durvīm un viņu sagaida goda sardze. Interesanti arī tas, ka, lai runātu, sēdē ir jālūdz vārds. Uzzinājām, ka sēdes deputātiem notiek tikai ceturtdienās, izņemot ārkārtas sēdes. Mums bija iespēja vērot Saeimas ārkārtas sēdi, kurā deputāti sprieda par budžetu.

Mēs, Latvijas pilsoņi un nākamie vēlētāji, uzzinājām, kā parūpēties par Latvijas pilsoņu labklājību.

Redzējām ministru prezidentu Artūru Krišjāni Kariņu. Aplūkojām Dzeltenās zāles interjeru, kurš bija veidots ar renesanses motīviem. Aicinām visus interesentus pieteikties ekskursijai uz Latvijas Republikas Saeimu!

E. Līcītis, S. Kirilova, E. Krasnais 6.c klase


Komandu spēle "Latvija" (13. novembris)

12.b klase kopā ar skolotāju Brigitu Mežgali-Turlaju erudītākos skolēnus aicināja uz komandu spēli "Latvija". Spēles 7 kārtās bija visdažādākie uzdevumi - politika, pilsētas, sports, mūziķi, slavenības. Skolas absolvents, tagad Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes students, Niks Stafeckis sagatavoja spēles noslēdzošo kārtu "Tūrisms".


"Caur varonību uz brīvību" (11.-13. novembris)

Pieminot un godinot karavīru ieguldījumu Brīvības cīņu laikā, Patriotu nedēļas tēma "Caur varonību uz brīvību". Visas klases mācījās, dziedāja latviešu tautas dziesmas un papildināja savas zināšanas par 1919. gada notikumiem Latvijas teritorijā.
BILDES


Lāčplēša dienai veltīta izstāde (11. novembris)

Skolotājas Dainas Tauriņas skolēni sadarbībā ar skolotājām Guntu Lagzdiņu un Aiju Beliju, 2. vidusskolas skolēniem un novada bibliotēkas darbiniecēm sagatavoja Lāčplēša dienai veltītu izstādi, kura tika atklāta Salaspils novada bibliotēkā tieši šīs piemiņas dienas 100. jubilejā.
Skatīt lieliskos darbus un dažus fotomirkļus no atklāšanas pasākuma.


Konkursa "Mūsdienu varonības tēli Latvijā" dalībnieces tiekas ar prezidentu (8. novembris)

Ieva Rūtiņa-Rūtenberga (11.a), Elīza Ance Zelča (9.c) un Kerstina Čudare (7.d) piedalījās radošo darbu konkursā "Mūsdienu varonības tēli Latvijā". 8. novembrī meitenes tika uzaicinātas uz tikšanos ar Valsts prezidentu Egilu Levitu Rīgas pilī. Meitenes saņēma prezidenta pateicību.
Paldies skolotājai Dainai Tauriņai par iedrošinājumu un atbalstu!


Tradicionālais Mārtiņdienas tirgus (8. novembris)

Šoreiz tirgotāju lomā iejutās 2. un 4. klašu skolēni. Paldies viņiem, vecākiem un klašu audzinātājām par ieguldīto darbu tirdziņa sagatavošanā un organizēšanā!
Ieskatam



(foto no Latvijas Saeimas sociālā konta Flicr)

Šodien, 7. novembrī, Saeimā tika atklāta izstāde "Varoņu spēks" un apbalvoti šī konkursa uzvarētāji, viņu vidū 9.c klases skolnieks Jēkabs Čudars.
ŠEIT visas pasākuma fotogrāfijas.


Salaspils 1.vidusskola uzsāk valsts svētku mēnesi (7. novembris)

10. klases skolēni kopā ar skolotāju Anniju sagatavoja un novadīja nodarbību 7.-9. klasēm par to, ko atzīmējam 11.novembrī - par Bermontiādi un Rīgas atbrīvošanas simtgadi. Skolēni klausījās, veidoja savu uzbrukuma plānu un dzirdēja reālo Bermonta armijas sakaušanas stratēģiju no “īsta” tā laika karavīra.

7. klases nodarbībā


Programmēšanas konkursa "Mēs esam ideāli" fināls (25. oktobris)

Konkursa neklātienes kārtā piedalījās 80 komandas, uz finālsacensībām tika uzaicinātas 20 labākās, starp tām - 2 mūsu skolas komandas. Summējot neklātienes kārtas un fināla rezultātus, tika noskaidroti uzvarētāji. Priecājamies, ka uzvarētāju vidū ar izcīnīto 3. vietu ir arī mūsu komanda PinKoderi (7.c klases skolnieces Anna Hrističa un Alise Evelīna Toča). Meiteņu projekta ideja kā vienīgā tika nolasīta noslēguma pasākumā. Un tā ir: "Mēs vēlamies pateikt, ja kāds arī uzvar, nenozīmē to, ka citi ir sliktāki, un to simbolizē pjedestāls, kas sabrūk. Ar salauzto lineālu mēs vēlamies pateikt, ka nav sevi jāierobežo un ir jāizlaužas no uzliktajiem rāmjiem. Zemeslode nozīmē to, ka visi šajā pasaulē ir ideāli savā veidā un neviens nav labāks vai sliktāks par citu."

3. vietas balva - virtuālās realitātes radošā darbnīca 2 stundu garumā VR studijā “Portāls – Virtual reality arcade”.
Šeit neliels ieskats konkursa norisē.


No 5. līdz 20. oktobrim notiek Eiropas programmēšanas nedēļa. Šogad skolas datorikas un informātikas skolotāji īpaši aicina iesaistīties un pamēģināt izveidot savu pirmo programmu skolēnus, kas nekad nav programmējuši. Vairāk par pasākumiem šeit.

Savu pirmo programmu veido skolēni un skolotāji (15. oktobris)

Tos, kas programmē, aicinām piedalīties unikālā programmēšanas konkursā “Mēs esam ideāli!”. Konkursa laikā izveido komandu 2 vai 3 cilvēku sastāvā, pieaicini vadītāju (skolotāju vai citu pilngadīgu personu) un radi animāciju grupas “Double Faced Eels” dziesmai. Apkopojot labākos projektus, tiks izveidots vienots videoklips visai dziesmai.
Vairāk par konkursu.


Skolotāja Dace Kontrimiene jau ceturto reizi ar saviem skolēniem iesaistās "Labo darbu nedēļā (7.-13. oktobris)

Labdarības organizācija Palīdzēsim.lv jau vienpadsmito gadu organizē akciju “Labo darbu nedēļa”, kad pastiprināta uzmanība tiek pievērsta palīdzībai, kuras sniegšanai nav nepieciešams liels finansiālais ieguldījums. Šogad Labo darbu nedēļa norisinājās no 7. līdz 13. oktobrim, kurā aktīvi iesaistījās Daces audzināmā 4.e klase. Paldies bērniem un viņu vecākiem par atbalstu!

Bērni kopā ar vecākiem sarūpē dāvaniņas Salaspils novada vientuļajiem cilvēkiem, kas ar Salaspils sociālā dienesta darbinieku palīdzību tiek nogādātas adresātiem.

Patiess prieks, ka visa klase ir atbalstījusi un iesaistījusies Labo darbu nedēļā. Daudzi bērni jau ir piedalījušies dažādās labdarības akcijās, kādam šī bija pirmā, bet gandarījums par paveikto ir visiem.


Skolotāju dienas rīts (7. oktobris)

Skolotājus uz svētku pasākumu pirmdienas rītā aicināja vienpadsmitie. Bija sarūpēti ziedi, priekšnesumi, konkursi...

Tikmēr skolotāju lomās iejutās vidusskolēni.


Eiropas Valodu diena (26. septembris)

Šajā dienā vilciens Rīga – Daugavpils bija pārvērties par Eiropas Valodu vilcienu. Latviešu valodas aģentūra līdzi doties pa valodas un literatūras ceļiem aicināja arī salaspiliešus. Plkst. 8.01 vilcienā iekāpa divpadsmit 9.c klases skolēni (Gusts, Agnese, Jēkabs, Elizabete, Bruno, Kristiāna, Tomass, Evija, Pēteris, Annija, Artis T., Mārtiņš) , Kristers (12.b kl.), Daniela, Miks un Markuss (11.b kl.). Braucienu vadīja Roberto Meloni, par muzikālo noskaņu rūpējās etnomūziķi Julgī Stalte un Ēriks Zeps. Ceļa posmā no Salaspils līdz Aizkrauklei skolēni aktīvi piedalījās valodas, literatūras un dziesmu spēlēs (tikām paslavēti kā labi latviešu dziesmu zinātāji). Miks un Daniela no galvas norunāja divus K.Skujenieka dzejoļus, izpelnoties skaļus aplausus.

Pēc izkāpšanas Aizkrauklē un atgriešanās mājās Salaspilī visi kā viens teicām: “Bija interesanti, varējām braukt līdz Daugavpilij!”

Skolotāja Laima Pamiljane

Atzīmējot Eiropas Valodu dienu, abu Salaspils skolu valodu skolotāji sanāca kopā, lai pie kafijas tases izspēlētu pašu veidotas valodu spēles, dalītos pieredzē, gūtu jaunas idejas darbam ar skolēniem interesantākai un veiksmīgākai valodu apguvei.

Vairāk par pasākumiem šeit.


Artis iekļauts Latvijas komandas sastāvā starptautiskajām sacensībām “Baltic Way 2019” (23. septembris)

Starptautiskās komandu sacensības “Baltic Way 2019” notiks Polijā no 15.-19. novembrim. Latviju pārstāvēs 4 skolēni no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas un Mūsu Artis Vijups (10.b). Esam ļoti lepni par Tevi, Arti!


Olimpiskā diena 2019 (20. septembris)

Olimpiskās dienas rīta vingrošanā iesaistījās visa skola, vingrojot gan kabinetos, gan gaiteņos, gan ārā. Visvairāk vingrotāju vienkopus pulcējās Lauku ielas pagalmā.

Vingrošanai īpaši gatavojušās bija 1.e un 3.e klase ar lieliskajām skolotājām Lauru Pakalni un Evitu Petrovu-Šaicani

Vairāk šeit!

Vēlāk sporta namā notika sacensības "Drosmes skrējiens", kur mūsu skolu pārstāvēja 12 skolēnu komanda. Stāsta skolotāja Madara Miķelsone-Pobiaržena: "Skolēni veica trasi, kurā bija dažādi šķēršļi - gan tādi, kuriem jālec pāri, gan tādi, kuriem jālien cauri vai jārāpjas pāri. Salaspils 1. vidusskolas komanda uzrādīja labāku rezultātu abu skolu duelī un svinēja uzvaru, turklāt visātrāk trasi pievarēja 11.b klases skolnieks Olivers Kulpe (trasi veica nieka 43 sekundēs). TU VARI, JA TU DARI!"

Paldies drosmīgajiem sportistiem Ievai Rencei, Veronikai Buļbakovai, Sandim Reinvaldam, Ralfam Eduardam Grausam, Annijai Stepiņai, Agnesei Cunskai, Tomasam Kontrimam, Aleksandram Sproģim, Zanei Freimanei, Amandai Purenai, Tomam Dejus, Oliveram Kulpem un, protams, skolotājai Madarai!


Mūsu skolai Eko-skolu zaļais karogs! (16. septembris)

16. septembrī Salaspils 1.vidusskolas EKO padomes aktīvākie skolēni kopā ar skolotāju Annu Romanovu apmeklēja Nacionālās bibliotēkas Ziedoņzāli, kur saņēma EKO skolu zaļo karogu.

"Ekoskolu programmas simbols, atpazīstamākais elements un arī viens no tās veiksmes pamatcēloņiem ir stimula sistēma skolām par sekmīgu līdzdalību programmas aktivitātēs un to prasību pilnīgu ieviešanu – Zaļā Karoga balva," stāsta skolotāja Anna. "Pašlaik Ekoskolu programmā ir iesaistītas vairāk kā 51 000 skolu visā pasaulē, Latvijā tās ir gandrīz 200 izglītības iestādes, sākot no PII līdz pat augstskolām."

Ar šo mācību gadu Salaspils 1. vidusskola ir viena no EKO skolām. Lai zaļo karogu saglabātu, skola turpinās attīstīt vides izglītību.


Iniciatīvas "Pilna doma" nodarbības mūsu skolā (13. septembris)

Pēc skolotājas Rutas Ilgažas iniciatīvas mūsu 11. klasēm un avīzes "Logs" žurnālistiem bija iespēja piedalīties mācību nodarbībā par medijpratību un kritisko domāšanu. Tajā tika izmantots vadošo Latvijas žurnālistu un mediju ekspertu sagatavots mācību saturs.


Viņi palīdzēja tapt Bērnu tiesību aizsardzības likumu grāmatai

Salaspils 1. vidusskolas 7.c klases (šobrīd 8.c) komanda Anete Mokromenko, Armands Liepiņš, Ervīns Karavackis kopā ar skolotāju Dainu Tauriņu piedalījās Tiesībsarga izsludinātajā konkursā “Esi radošs - # Radi Likumu!”, kura mērķis bija pārveidot Bērnu tiesību aizsardzības likumu jauniešiem draudzīgā valodā. 6. septembrī notika noslēguma pasākums. Katra komanda saņēma konkursa rezultātā izveidoto Bērnu tiesību aizsardzības likumu grāmatu.


2019./20.m.g. ir iesācies

Jauno mācību gadu uzsākot mūsu skolā ir 1150 skolēni, pirmo reizi skolas durvis ver 147 pirmklasnieki, bet mācības vidusskolas 10. klasēs uzsāk 44 skolēni.

1.a klase ar audzinātāju Intu Sprostu

1.b klase ar audzinātāju Agitu Grigorjevu

1.c klase ar audzinātāju Ilzi Čudari

1.d klase ar audzinātāju Initu Zalaku

1.e klase ar audzinātāju Lauru Pakalni

1.f klase ar audzinātāju Sandru Matisoni

10.a klase ar audzinātāju Sanitu Ceiruli

10.b klase ar audzinātāju Evitu Pauriņu

Satikšanās un jauna sākuma prieks fotomirkļos.


Skolēnu sasniegumi 2019./20.m.g.

Ata Kronvalda fonda skolu reitingā darbā ar talantīgajiem skolēniem mēs esam 12. vietā lielo skolu grupā! Skatīt vairāk.

1. semestra mācību darba veiksminieku saraksts šeit.

Starptautiski

Artis Vijups (11. klase) - atzinība matemātikas olimpiādē (sk. Aiga Priedniece).

Valsts mēroga olimpiādes un konkursi

Artis Vijups (10. klase) - 1. vieta matemātikas olimpiādē (sk. Aiga Priedniece), 1. vieta informātikas (programmēšanas) olimpiādē (sk. Ieva Hermane), 1. vieta starptautiskajā informātikas konkursā Bebr[a]s, atzinība fizikas olimpiādē (sk. Iveta Beļska).

7.kl. komanda (Līva Zuja, Anna Hrističa, Elvita Ozola, Alise Evelīna Toča un Mārtiņš Sjomkāns) - 1. vieta komandu matemātikas olimpiādē "Atvērtā kopa 2019"(sk. Aiga Priedniece, Ilze Grinšpona).

Jēkabs Čudars (9. klase) - fotokonkursa "Varoņu spēks" uzvarētājs.

Ieva Rūtiņa-Rūtenberga (11. klase) - 1. vieta eseju konkursā "Ko mani senči sagaidīja no Latvijas valsts pirms 100 gadiem un atmodas laikos? Ko gaidu no savas valsts tagad?" (sk. Daina Tauriņa).

10.kl. komanda (Artis Vijups, Artūrs Šāblis, Toms Zvirgzdiņš, Jurijs Funtikovs, Anastasija Ļebedeva) - 2. vieta komandu matemātikas olimpiādē "Atvērtā kopa 2019" (sk. Aiga Priedniece).

Daila Bluķe (11. klase) - 3. vieta eseju konkursā "Ko mani senči sagaidīja no Latvijas valsts pirms 100 gadiem un atmodas laikos? Ko gaidu no savas valsts tagad?" (sk. Daina Tauriņa).

Anna Hrističa, Alise Evelīna Toča (7. klase) - 3. vieta programmēšanas konkursā "Mēs esam ideāli" (sk. Silvija Zālīte).

Anna Gulbe (6. klase) - 3. vieta radošo darbu konkursā "Izstāsti man savu sapni" (sk. Anita Voras).

Ralfs Atis Terehovs (1. klase) - 3. vieta radošo darbu konkursā "Izstāsti man savu sapni" (sk. Agita Grigorjeva).

Reģionālās skates, sacensības

Vokālais ansamblis "Atvariņi" (Elizabete Lasmane, Ieva Logina, Ance Rozentāle, Dārta Novika, Agneta Kubiļus, Terēze Petkeviča, Una Nelsone, Madara Šāble, Madara Vāgnere, Dita Dzene, Annija Austruma, Dominika Dedele) (1.-6. klase) - I pakāpe konkursā "Balsis" Vidzemes reģionā (sk. Aija Pizāne).

Folkloras kopa (Emīlija Pole, Jānis Logins, Krista Jeroščeva, Luīza Rupeika, Ieva Logina, Beāte Mihaļčuka, Samanta Dibova) (1.-4. klase) - I pakāpe folkloras kopu skatē Piedaugavas reģionā (sk. Gita Kalniņa).

FLL komanda (Anna Hrističa, Alise Evelīna Toča, Adele Tifanija Romano, Marks Žihars, Viesturs Skalbe, Kristaps Rūtiņš-Rūtenbergs) (5.-7. klase) -1. vieta FLL sacensību pusfinālā (sk. Sandijs Krastiņš).

Meiteņu komanda (Annija Stepiņa, Elīza Zelča, Elizabete Gailīte, Justīne Jurkoite, Marta Līva Zeimane, Vita Binduka, Frīda Binduka, Katrīna Strogova, Katrīna Kozloviča, Alīna Dansone, Vanesa Utkina un Marta Auguste) (7.-9. klase) - 1. vieta atlases kārtā valsts volejbola sacensībām (sk. Madara Miķelsone-Pobiaržena).

Zēnu komanda (Ritvars Vaivods, Ralfs Bebrišs, Gustavs Stirāns, Ričards Pinkulis, Toms Dobriks, Krišjānis Āboltiņš, Kristians Armanovs, Kristians Pastors un Aleksis Narkēvičs) (8.-9. klase) - 1. vieta Zemgales reģiona basketbola sacensībās.

Zēnu komanda (Bruno Berķis, Edvards Krasnais, Emīls Petrovskis, Kristiāns Ligeris, Edvards Gleizds, Pauls Ikvilds, Kaspars Locs, Emīls Līcītis, Markuss Sperga) (6.-7. klase) - 1. vieta Zemgales reģiona basketbola sacensībās.

Starpnovadu olimpiādes, konkursi, skates

Artis Vijups (10. klase) - 1. vieta ķīmijas olimpiādē (sk. Solvita Bendrāte), 1. vieta matemātikas olimpiādē (sk. Aiga Priedniece), 1. vieta fizikas olimpiādē (sk. Iveta Beļska), 1. vieta programmēšanas olimpiādē (sk. Ieva Hermane), 1. vieta dabaszinātņu olimpiādē (sk. Solvita Bendrāte, Iveta Beļska, Anna Romanova), 2. vieta bioloģijas olimpiādē (sk. Anna Romanova), 2. vieta ģeogrāfijas olimpiādē (sk. Brigita Mežgale-Turlaja), atzinība angļu valodas olimpiādē (sk. Laura Goldberga).

Eva Linde (11. klase) - 1. vieta latviešu valodas un literatūras olimpiādē (sk. Laima Pamiljane), 2. vieta vācu valodas olimpiādē (sk. Svetlana Bondarenko), 2. vieta dabaszinātņu olimpiādē (sk. Solvita Bendrāte, Iveta Beļska, Anna Romanova), 3. vieta filozofijas olimpiādē (sk. Daina Tauriņa), atzinība ģeogrāfijas olimpiādē (sk. Brigita Mežgale-Turlaja).

Aleksandra Kasakovska (12. klase) - 1. vieta latviešu valodas un literatūras olimpiādē (sk. Laima Pamiljane), 1. vieta ģeogrāfijas olimpiādē (sk. Brigita Mežgale-Turlaja), 2. vieta vēstures olimpiādē (sk. Inga Vītuma-Brūvere), atzinība matemātikas olimpiādē (sk. Aiga Priedniece).

Kristers Mārtiņš Gelašs (12. klase) - 1. vieta fizikas olimpiādē (sk. Iveta Beļska), 2. vieta programmēšanas olimpiādē (sk. Ieva Hermane).

Vlada Pokšāne (12. klase) - 1. vieta krievu valodas olimpiādē (sk. Bogdanna Kļimkoviča).

Daila Bluķe (11. klase) - 1. vieta filozofijas olimpiādē (sk. Daina Tauriņa).

Līva Zuja (7. klase) - 1. vieta meiteņu mājturības olimpiādē "Krāsainie putni" (sk. Evita Pauriņa).

Uvis Gūtmanis (6. klase) - 1. vieta matemātikas olimpiādē (sk. Ieva Pudža, Aiga Priedniece).

Madara Kulba (4. klase) - 1. vieta vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu konkursā "Radi rotājot" (sk. Gunta Lagzdiņa).

Marija Karasinska (2. klase) - 1. vieta matemātikas olimpiādē (sk. Inga Grima).

Vokālais ansamblis "Atvariņi" (2.-6. klase) - I pakāpe konkursā "Balsis" (sk. Aija Pizāne).

Karīna Elizabete Valtere (12. klase) - 2. vieta latviešu valodas un literatūras olimpiādē (sk. Laima Pamiljane), 2. vieta matemātikas olimpiādē (sk. Aiga Priedniece).

Toms Zvirgzdiņš (10. klase) - 2. vieta fizikas olimpiādē (sk. Iveta Beļska), 3. vieta matemātikas olimpiādē (sk. Aiga Priedniece).

Miks Aksels Apermanis (11. klase) - 2. vieta angļu valodas olimpiādē (sk. Laura Goldberga), atzinība latviešu valodas un literatūras olimpiādē (sk. Laima Pamiljane).

Gunda Freidenfelde (11. klase) - 2. vieta fizikas olimpiādē (sk. Iveta Beļska).

Sandis Jurciks (9. klase) - 2. vieta fizikas olimpiādē (sk. Iveta Beļska).

Markuss Dreiks Jansons (8. klase) - 2. vieta vācu valodas olimpiādē (sk. Svetlana Bondarenko).

Anna Hrističa (7. klase) - 2. vieta matemātikas olimpiādē (sk. Ilze Grinšpona, Aiga Priedniece).

Ralfs Leo Vējš (2. klase) - 2. vieta matemātikas olimpiādē (sk. Sintija Lilienšteina).

Marta Beitāne (1. klase) - 2. vieta vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu konkursā "Radi rotājot" (sk. Inta Veinšteina).

Arta Krūmiņa (1. klase) - 2. vieta vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu konkursā "Radi rotājot" (sk. Inta Veinšteina).

Jurijs Funtikovs (10. klase) - 3. vieta fizikas olimpiādē (sk. Iveta Beļska), 3. vieta matemātikas olimpiādē (sk. Aiga Priedniece).

Ērika Kristiāna Pakse (9. klase) - 3. vieta vēstures olimpiādē (sk. Daina Tauriņa), 3. vieta matemātikas olimpiādē (sk. Zanda Nelsone, Aiga Priedniece).

Kitija Krūze (10. klase) - 3. vieta bioloģijas olimpiādē (sk. Anna Romanova), atzinība dabaszinātņu olimpiādē (sk. Solvita Bendrāte, Iveta Beļska, Anna Romanova).

Edvards Bondars (12. klase) - 3. vieta vēstures olimpiādē (sk. Inga Vītuma-Brūvere).

Kristiāns Nemkovičs (12. klase) - 3. vieta vēstures olimpiādē (sk. Inga Vītuma-Brūvere).

Laura Upmale (5. klase) - 3. vieta meiteņu mājturības olimpiādē "Krāsainie putni" (sk. Evita Pauriņa).

Samanta Losāne (2. klase) - 3. vieta matemātikas olimpiādē (sk. Inga Grima).

Sandra Babre (2. klase) - 3. vieta vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu konkursā "Radi rotājot" (sk. Inta Veinšteina).

Gusts Matīss Apermanis (9. klase) - atzinība fizikas olimpiādē (sk. Iveta Beļska), atzinība vēstures olimpiādē (sk. Daina Tauriņa).

Edvards Ramza (12. klase) - atzinība vēstures olimpiādē (sk. Inga Vītuma-Brūvere).

Māris Pakalnietis (12. klase) - atzinība ģeogrāfijas olimpiādē (sk. Brigita Mežgale-Turlaja).

Artūrs Šāblis (10. klase) - atzinība ģeogrāfijas olimpiādē (sk. Brigita Mežgale-Turlaja).

Ervīns Karavackis (8. klase) - atzinība matemātikas olimpiādē (sk. Zanda Nelsone, Aiga Priedniece).

Jurģis Ieviņš (8. klase) - atzinība angļu valodas olimpiādē (sk. Laura Goldberga).

Leo Kristiāns Spūle (8. klase) - atzinība latviešu valodas olimpiādē (sk. Sanita Ceirule).

Nora Krūmiņa (8. klase) - atzinība meiteņu mājturības olimpiādē "Krāsainie putni" (sk. Evita Pauriņa).

Elīza Poļiščuka (6. klase) - atzinība meiteņu mājturības olimpiādē "Krāsainie putni" (sk. Evita Pauriņa).

Valda Vasariete (6. klase) - atzinība matemātikas olimpiādē (sk. Ieva Pudža, Aiga Priedniece).

Justs Vidzis (5. klase) - atzinība matemātikas olimpiādē (sk. Dace Kontrimiene, Aiga Priedniece).

Filips Pinta (1. klase) - atzinība matemātikas olimpiādē (sk. Ilze Čudare).

Ļevs Heimanis (1. klase) - atzinība matemātikas olimpiādē (sk. Inita Zalaka).


No 23. marta sākās attālinātās mācības, un arī mācību gadu noslēdzām attālināti.

No 25. maija skolā attālināti notika PROJEKTU NEDĒĻA.

Projekta nedēļas ietvaros trešdien, 27. maijā, notika “Mākslas radošā, garšīgā un skanīgā diena”, kur 7. -11. klašu skolēniem bija iespēja izvēlēties un izpildīt sev tīkamu dienas uzdevumu.

Mājturībā skolēni veidoja garšīgāko ēdiena recepti jebkādā veidā - dejā, dzejā, krustvārdu mīklā, stāstā, veidoja foto receptes, kā arī radoši tehniskus uzdevumus pēc Ruba Goldberga parauga.

Vizuālajā mākslā skolēni veidoja āra gleznu, ainavu vai portretu no dabas materiāliem vai sadzīves priekšmetiem, radošu, atraktīvu darbu no gleznu reprodukcijām, kukaiņus no dabas materiāliem vai sadzīves priekšmetiem.

Mūzikā darināja mūzikas instrumentus no dažādiem sadzīves priekšmetiem, dabas materiāliem, pārtikas produktiem, un to atskaņošanas demonstrēšana zīmēja "muzikālu dzīvnieku", "muzikālu putnu", "muzikālu portretu" vai kādu citu zīmējumu, izmantojot tikai mūzikas pieraksta elementus, un atskaņoja skaņu kompozīciju ar pieejamiem, esošiem priekšmetiem, dabas materiāliem vai skanošajiem žestiem.

Citi darbi šeit.

Iepazīstieties ar radoši tehniskiem uzdevumiem pēc Ruba Goldberga parauga: 1. darbs, 2. darbs, 3. darbs, 4. darbs

Skolotāji Gunta Lagzdiņa, Aija Belija, Inta Veinšteina, Evita Pauriņa, Laura Krūmiņa, Ģirts Griestiņš, Anna Priedeslaipa, Laura Zarovska, Gita Kalniņa pateicas ikvienam skolēnam par piedalīšanos šajā radošajā dienā!

Trešdienas tēma sākumskolā bija "Es pētu Latviju".

"Trešajā projektu nedēļas dienā 1. klašu skolēni, skatoties multfilmu "Laika vilcieniņš" (https://ej.uz/a8m3), iepazinās ar Latvijas vēsturi: kā Latvijā ieradās pirmie cilvēki un to, kā laika gaita mainījusies Latvijas daba - ezeri, meži, pļavas, dzīvnieki utml. Pēc mulftilmaas noskatīšanās skolēni rakstīja un zīmēja savu redzējumu par to, kā mainīsies Latvijas daba pēc 100 gadiem. Lai iepazītos ar 1.a klases skolēnu vīzijām par Latvijas nākotni, apskati fotogrāfijas!" aicina 1.a klases skolotāja Liene Liškauska.

Stāsta skolotāja Ilze Strupka: "2.e klase tiešraidēs pētīja aizsargājamu putnu ligzdošanas vietas. Tika saņemti brīnišķīgi, daudzveidīgi, krāšņi darbi gan audio veidā, gan bildēs un aprakstos. Skolēni bija cītīgi pētījuši un vērojuši putnus, ieguvuši daudz noderīgas un interesantas informācijas par putniem, uzsverot būtiskākās un aktuālākās lietas. Paldies skolēniem par lieliski veikto pētniecisko darbu!"

Otrdien 4. -11. klasēm projektu dienas temats bija “Caur valodām izproti vēsturi un sociālās zinības”, un skolēni varēja izvēlēties vienu sev tīkamāko uzdevumu. Skolēni varēja lasīt grāmatas un skatīties filmas un veidot to reklāmas plakātus, apmeklēt dažādus virtuālos muzejus un veidot pastkartes vai ieejas biļetes, kā arī iejusties kādas vēsturiskas personas ādā vai veidot jokus jeb mīmus par vēsturi. Skolotāja Annija Bergmane kopā ar valodu skolotājām veica interesantāko darbu atlasi.

Vairāki vidusskolēni noskatījās filmu "Baltie zvani" (iekļauta kultūras kanonā) un veidoja plakātu 20.gs. stilā, citi apmeklēja Imanta Ziedoņa virtuālo muzeju un veidoja pastkarti. Skolotāja Laima Pamiljane iesaka apskatīt sekojošus darbus:

2. darbs, 3. darbs.

Projektu nedēļas otrajā dienā "Es pētu tuvāko apkārtni" pirmās un otrās klases devās pārgājienā. Skolotājas Agita Grigorjeva un Sintija Laure pastāstīja, ka skolēni pārgājienā veica dažādus uzdevumus. Viņi pētīja koku mizu rakstus, mērīja pēdās koka apkārtmēru, salīdzināja, cik gara zāle pavasarī ir izaugusi trīs dažādās vietās, atzīmēja, kādus dzīvniekus ir sastapuši un augus redzējuši, rakstīja angļu valodā, kādas krāsas redzēja dabā, protams, neaizmirstot par drošību.

Šeit var redzēt, kā veicās 1.b klases skolniecei Adrianai Strelčai, bet 2.a klases skolēni novēl visiem drošu un saulainu vasaru.

Pirmās projekta dienas tēma bija “Vide man apkārt”. 7.-9. klašu skolēniem bija jādodas pārgājienā, apzinot skaistākās savas apkaimes vietas. Tāpat, bija jāpievērš uzmanība vietām, kur būtu jāveic uzlabojumi, jāiesaka tam savs risinājums. Ieskatam skolotāju Brigitas Mežgales-Turlajas un Valdas Kublickas izvēlētie 7. - 8. klašu skolēnu darbi:

Skatīt vēl: 2. darbs, 3. darbs, 4. darbs, 5. darbs, 6. darbs, 7. darbs, 8. darbs, 9. darbs, 10. darbs, 11. darbs

"Pirmajām klasēm projektu nedēļas tēma ir "Es pētu pasauli". Pirmajā dienā tēmas "Es pētu pasauli mājās" ietvaros 1.a klases skolēniem bija iespēja noskatīties dažādus eksperimentus un izvēlēties vienu, kuru pašiem veikt un aprakstīt. Kā viņiem veicās, var redzēt video," stāsta skolotāja Liene Liškauska.

Mācību gads strauji tuvojas noslēgumam, skolēni prezentē projektu darbus

Apgūstot ētikas tēmu "Laba rīcība", 1.f klases skolēni veidoja apsveikumu skolotājiem mācību gada beigās, pasakot paldies. Dārta un Elīza izveidoja sirsnīgu video apsveikumu visiem mācību priekšmetu skolotājiem. Paldies meitenēm par apsveikumu saka skolotāja Sandra Matisone, un viņai pievienojas pārējie.

"Mājturības stundā tēmas "Ornaments" ietvaros 1.d klases skolēni no dabā atrastiem materiāliem veidoja ornamentus," pastāstīja skolotāja Inita Zalaka. Viņu veikumu var apskatīt fotogrāfijās.

Datorikas skolotājas Silvijas Zālītes 6.c kl. skolēni veidoja spēles, bet 7.c kl. skolēniem tika dots uzdevums – izveidot mācībām noderīgas lietotnes. Abu klašu skolēni veidojamai programmatūrai sagatavoja arī dokumentāciju – iejutās īstu programmētāju ādā.
To, kas viņiem ir sanācis, var apskatīt "Digitālajās mācībās".

Ieskats matemātikas skolotājas Ievas Pudžas sesto klašu skolēnu paveiktajā

6.a, 6.c un 6.d klašu skolēni matemātikas stundu laikā veidoja savu sapņu dzīvesvietu, izvēloties teritorijas un ēku lielumu, kā arī teritorijas labiekārtojumu. Matemātikas projekta ietvaros skolēni nostiprināja zināšanas un prasmes: aprēķināt perimetru, laukumu, tilpumu un objektu daļu attiecību pret teritoriju, izmantot mērogu. Pēc skices uzzīmēšanas un matemātisko darbību izpildes skolēni no pieejamiem materiāliem izveidoja maketu ”Mana sapņu dzīvesvieta”.

Skolēnu padome iesaka veidus, kā lietderīgi pavadīt laiku ārkārtējās situācijas laikā. Kā? Noskaties video!

Ieskats attālināto mācību norisē, balstoties uz skolotāju un vecāku iesūtīto informāciju un fotogrāfijām

SKATĪT fotogrāfijas

Tā skolotājas Daces Kontrimienes piektklasnieki apgūst procentus,

bet kubi top origami tehnikā

Arī pulciņi darbojas

Tāpat kā mācību stundas, arī pulciņu darbība nav apstājusies. Mazie “Dzīparēni” un ritmikas pulciņa skolēni dejo lieluzveduma un modernās dejas; kori un “Atvariņi” dzied dziesmas brīvajā laikā; folkloras pulciņa skolēni paši veido savus mūzikas instrumentus; no lego konstruē pavasara puķes un taureņus; radošajās nodarbībās un lidmodelismā no papīra top zaķi un lidmašīnas, kustības iegūst roboti - mašīnas. Lieldienu ticējumi un ludziņa “Svešiniece puķu dobē” izskanēja ģimenēs, kuru skolēni bija saņēmuši teātra skolotājas uzdevumu. Izrādās, ka ģimenēs tiek organizēti dambretes turnīri. Interesantus uzdevumus veic skolēni, kuri diskutē un debatē latviski. Turēsim īkšķus arī par vizuālās mākslas pulciņa skolēniem, kuri pieteikušies dažādiem konkursiem - ilustrē Friča Bārdas dzeju, H.K. Andersena Papīra pasaku un zīmē zivju dzenīti Latvijas Ornitoloģijas biedrībai. Un vēl - aprīļa beigās iznāks arī skolas avīzes “Logs” kārtējais numurs.
Lai mums visiem izdodas!
SKATĪT vairāk.

PALIEC MĀJĀS!

Skolotāja Silvija Zālīte: "Arī programmēšanā parādās aktuālais saturs. Vai pamanījāt, ka zēnam ir aizsargmaska?
Izpildot stundas uzdevumu, kur Gusts sagaida marsiešus un meitenēm dāvina sarkanu lentu, bet zēniem zilu tauriņu, atpazīstot viņus pēc sveiciena - "Hova!" puišiem un "Alio!" meitenēm, 7.c klases Alise un Anna kopā ar marsiešiem visus aicina palikt mājās."

"Kaut šobrīd esam attālināti viens no otra un klases stundas nenotiek, mēs jūtam viens otru un nekas nav apstājies - mēs mācāmies, strādājam, spēlējamies un atrisinām visgrūtāko uzdevumu - palikt mājās!" 5.c kl. audzinātāja Gunta Lagzdiņa.

SKATĪT skolēnu darbus.

Lieldienas gaidot

Olu kolāža. 3.b klases skolēnu darbi

Uzminiet mīklu, kas tas ir? Maza, maza mājiņa – ne durvju, ne logu. Tā ir ola. Olu kaujas, olu ripināšana un ēšana – tās ir tikai dažas no tradīcijām Lieldienās.

Olu veidošana mājās un dabā no apkārt esošiem priekšmetiem un dabas materiāliem šoreiz skolotājas Guntas Lagzdiņas skolēnu izpildījumā. "Laikā, kad visi strādājam un mācāmies attālināti, bērni, veidojot olas no dabas materiāliem, īpaši piedomāja, kādu zīmi vēlas attēlot. Dažs izvēlējās Krupīti, kurš nes spēku, gudrību, pārticību un svētību. Citi izvēlējās Ozoliņu, kas dod spēku, padomu un zināšanas un sargā ģimeni un māju. Nāca talkā arī ģimene, un ikviens veidoja Lieldienu simbolu ar sirsnību un atbildību," stāsta skolotāja Gunta.

Priecīgas Lieldienas!

1.f klase attālinātajās mācībās

1.f klase ne vien mācās, bet arī piedalās konkursos, kur dažs pamanās pat uzvarēt, priecājas skolotāja Sandra Matisone.
Dārta Gelaša ir viena no marta uzvarētājām Latviešu valodas aģentūras rīkotajā konkursā "Mācies pats!". Apsveicam Dārtu!

Noskaties video par māsu Elīzas un Dārtas ikdienu!

Matemātikas tēmas "Vesels un puse" darbi

Mājturība "Manas brokastis" (paši gatavo maizītes)

Šādi savās mājās dažādus mācību priekšmetus apgūst 1.-3.kl. skolēni,

tomēr ilgojas un skumst pēc klasesbiedriem un skolotājām

Jau pirmajā attālināto mācību dienā saņēmām apliecinājumu par "Simetriskajām brokastīm" no 4.e klases un skolotājas Daces Kontrimienes.